Σαντορίνη: Εντονη διαμαρτυρία για το .. πορτακαλί στον Υγειονομικό Χάρτη

“Τη στιγμή που η Βρετανική Κυβέρνηση εξαιρεί τη Σαντορίνη από τις περιοχές επιβολής καραντίνας κατά την επιστροφή των Βρετανών τουριστών, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές την εντάσσουν στις περιοχές επιπέδου 3, αυξημένης επιτήρησης. Θεωρούμε την απόφαση αυτή εντελώς αυθαίρετη και υπονομευτική για τη Σαντορίνη διότι παραγνωρίζει τη γεωγραφική αυτονομία των νησιών και εκλαμβάνει την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας ως ενιαίο γεωγραφικό χώρο"

Αυτό διαβάζουμε - ανάμεσα στα άλλα - στο δελτίο ενημέρωσης του Δήμου Θήρας που φέρει την υπογραφή του Δημάρχου Αντώνη Σιγάλα. Δελτίο με το οποίο εκφράζει την δυσαρέσκεια και το αίσθημα αδικίας προς τη Σαντορίνη από τη στιγμή που όπως αναφέρει η βρετανική κυβέρνηση έχει βγάλει από την ... κόκκινη λίστα το νησί των Κυκλάδων...  Μάλιστα, μιλάει για μία απόφαση αυθαίρετη και υπονομευτική για την Σαντορίνη και ουσιαστικά ... θεωρεί ότι το πρόβλημα δεν είναι η Σαντορίνη αλλά τα άλλα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας. Και το αναφέρουμε αυτό όταν τονίζει " παραγνωρίζει τη γεωγραφική αυτονομία των νησιών και εκλαμβάνει την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας ως ενιαίο γεωγραφικό χώρο"... Και μην ξεχνάμε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Θήρας περιλαμβανει την Θήρα, την Θηρασιά, την Ιο, την Ανάφη, την Σίκινο και την Φολέγανδρο.  Μήπως όμως αυτή η αναφορά είναι λίγο άδικη και προς τα άλλα μικρότερα νησιά;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Θήρας αναφέρει:

"Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή μας για την εντελώς αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη υπαγωγή της Σαντορίνης στις πορτοκαλί περιοχές (αυξημένης επιτήρησης) στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό. Τη στιγμή που η Βρετανική Κυβέρνηση εξαιρεί τη Σαντορίνη από τις περιοχές επιβολής καραντίνας κατά την επιστροφή των Βρετανών τουριστών, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές την εντάσσουν στις περιοχές επιπέδου 3, αυξημένης επιτήρησης.

Θεωρούμε την απόφαση αυτή εντελώς αυθαίρετη και υπονομευτική για τη Σαντορίνη διότι παραγνωρίζει τη γεωγραφική αυτονομία των νησιών και εκλαμβάνει την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας ως ενιαίο γεωγραφικό χώρο. Αδικείται, έτσι η προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει ως κοινωνία και δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή για να θωρακίσουμε υγειονομικά το νησί μας και να επιτύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα ως προς τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, η οποία επιμηκύνεται συνεχώς.

Υπενθυμίζουμε ότι στη Σαντορίνη, εξαιτίας των υγειονομικών της χαρακτηριστικών ουδέποτε επεβλήθησαν περιοριστικά μέτρα αυξημένης επιτήρησης της κλίμακας 3. Στο σημείο αυτό, οφείλω να επισημάνω την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία όλων των επαγγελματικών φορέων του νησιού μας, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και τη διάσωση της τοπικής οικονομίας. Απαιτούμε να υπάρξει άμεσα ανάκληση αυτής της άδικης απόφασης προκειμένου να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις που ήδη υφίσταται το νησί μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ"

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News