Σαντορίνη: Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει το νοσοκομείο Σαντορίνης ως το πιο ...ακριβό στην Ευρώπη

Στην καταγγελία ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης «λειτουργεί με μεγάλη επικινδυνότητα χωρίς γιατρούς βασικών ειδικοτήτων και χρεώνει ακριβότερα τις εξετάσεις ακόμη και από τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία» και ότι «οι χρεώσεις είναι πολλαπλάσιες από αυτές που προβλέπει το κρατικό τιμολόγιο», προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της.

Παραθέτοντας ως παράδειγμα τις χρεώσεις για τις εξετάσεις ενός ασθενή που κόστισαν 2.360 ευρώ, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει το νοσοκομείο ότι «δυσφημίζει τη χώρα μας διεθνώς», καθώς και ότι «λειτουργεί ως υποκατάστημα της ΑΕΜΥ Α.Ε. και χρεώνει όσο θέλει».

«Σας κοινοποιούμε τιμολόγια που είναι «τσουχτερά» στην κυριολεξία. Αξονική που στοιχίζει 74 ευρώ με το κρατικό τιμολόγιο, χρεώνεται 200 ευρώ, συρραφή τραύματος με τιμή χειρουργικής επέμβασης, αιματολογικές εξετάσεις 30 ευρώ αντί 3 ευρώ!!!», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής: «Το Νοσοκομείο θα πρέπει να αλλάξει Νομική μορφή και να μετατραπεί σε Ν.Π.Δ.Δ. Η απόλυτη καταστροφή για το ΕΣΥ. Διέλυσε η ΑΕΜΥ το Νοσοκομείο Σαντορίνης. Φτάνει!!!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Πολιτική ηγεσία της προηγούμενης Κυβέρνησης πανηγύριζε για το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα του Νοσοκομείου Σαντορίνης. Στην πραγματικότητα λειτουργεί με μεγάλη επικινδυνότητα χωρίς γιατρούς βασικών ειδικοτήτων και χρεώνει ακριβότερα τις εξετάσεις ακόμη και από τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία, για τουρίστες και όσους δεν δικαιούνται περίθαλψη. Δυσφημίζει τη χώρα μας διεθνώς. Οι χρεώσεις είναι πολλαπλάσιες από αυτές που προβλέπει το κρατικό τιμολόγιο. Λειτουργεί ως υποκατάστημα της ΑΕΜΥ Α.Ε. και χρεώνει όσο θέλει.

Σας κοινοποιούμε τιμολόγια που είναι «τσουχτερά» στην κυριολεξία. Αξονική που στοιχίζει 74 ευρώ με το κρατικό τιμολόγιο, χρεώνεται 200 ευρώ, συρραφή τραύματος με τιμή χειρουργικής επέμβασης, αιματολογικές εξετάσεις 30 ευρώ αντί 3 ευρώ!!!

Το Νοσοκομείο θα πρέπει να αλλάξει Νομική μορφή και να μετατραπεί σε Ν.Π.Δ.Δ. Η απόλυτη καταστροφή για το ΕΣΥ. Διέλυσε η ΑΕΜΥ το Νοσοκομείο Σαντορίνης. Φτάνει!!!

Οι εξετάσεις του εν λόγω ασθενή που σας κοινοποιούμε είναι 2.360 ευρώ».

Συνημμένα Αρχεία: