Σαντορίνη: και οι διακομιδές καλά κρατούν

Και οι διακομιδές από αέρος και διά θαλάσσης καλά κρατούν στο Αιγαίο με κατάληξη το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου της Κρήτης…  Μάλιστα, οι περισσότερες εξ αυτών προέρχονται από την Σαντορίνη με αποτέλεσμα να έχουμε ουκ ολίγα αρνητικά δημοσιεύματα γύρω από το θέμα. Μάλιστα χθες στην ιστοσελίδα ekriti.gr  υπήρχε δημοσίευμα όπου είχε ως τίτλο «Μεταφορά τραυματιών στην Κρήτη από Σαντορίνη που εξυπηρετεί μόνο... αιμορροΐδες» κάτι που από μόνο του δεν είναι και η καλύτερη διαφήμιση…

Το πιο εντυπωσιακό όμως στο άρθρο δεν είναι το θέμα των …αιμορροΐδων αλλά του γεγονότος ότι όπως σημειώνεται «τα στελέχη του ΕΚΑΒ με τα οποία συνομίλησε το ekriti.gr τονίζουν πως ουδέποτε στο παρελθόν έχουν καταγραφεί τόσες πολλές μεταφορές ασθενών από τα νησιά του Αιγαίου προς την Κρήτη, δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στις δημόσιες δομές υγείας που έχουν στην διάθεσή τους οι κάτοικοι των περιοχών αυτών. Μια κατάσταση που λόγω του καλοκαιριού και της αυξημένης τουριστικής κίνησης επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο...»

Μεταφορά από αέρος ….

Μάλιστα. Οπότε περνάμε στο ειδησεογραφικό μέρος που αναφέρει ότι «Μία ακόμα αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε από νησί του Αιγαίου προς την Κρήτη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αεροσκάφος C-27 Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε έναν 25χρονο άνδρα (θύμα τροχαίου ατυχήματος) και μια αλλοδαπή από τη Σαντορίνη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Από το "Νίκος Καζαντζάκης" τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Οι αεροδιακομιδές προς τα νοσοκομεία της Κρήτης είναι συνεχείς και το τεράστιο κενό που υπάρχει στην δημόσια υγεία καλύπτεται από τα εναέρια μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού. Άλλωστε είναι μονόδρομος για πολλούς ασθενείς και τραυματίες νησιών, η μεταφορά τους στα νοσοκομεία της Κρήτης, καθώς οι υγειονομικές μονάδες σε πολλές περιοχές δεν μπορούν να καλύπτουν πολλά, δύσκολα περιστατικά...

Για την περίπτωση της Σαντορίνης μάλιστα, που πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έκανε και ο ίδιος επέμβαση για να δείξει πως το νοσοκομείο λειτουργεί, οι αεροδιακομιδές προς της Κρήτη είναι συνεχείς. Εκτός κι αν οι ασθενείς πάσχουν από τις ... αιμορροϊδες τους, οπότε αυτά τα περιστατικά καλύπτονται.

….και από θαλάσσης

Παράλληλα, ακόμα ένας ασθενής που αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί για νοσηλεία στην Κρήτη! Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο HighSpeed που εκτελεί δρομολόγια από το Ηράκλειο προς τα νησιά του Αιγαίου, μεταφέρει έναν 67χρονο ασθενή (παθολογικό περιστατικό) από την Ίο στο λιμάνι, όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα τον παραλάβει για το Βενιζέλειο νοσοκομείο».

Με πληροφορίες από το ekriti.gr