Σαντορίνη: Καθηλώνεται το "αεροπλάνο- σωτήρας" του νησιού

Αυτές τις ημέρες υπάρχει αρκετή κουβέντα όσον αφορά το μέλλον του περίφημου «αεροπλάνου» της Σαντορίνης…. Εκεί όπου το αποκαλούν «αεροπλανάκι» και κάθε φορά που αισθάνονται ότι είναι στον αέρα, όλοι οι Σαντορινιοί έχουν ένα αίσθημα ασφάλειας. Ότι είναι εκεί για αυτούς… Και ο Γιάννης  Βλασερός, ο καρδιολόγος (Γραμματέας Τομέα Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ) με την ιδιότητά του κυρίως ως γιατρός από τη στιγμή που υπηρέτησε στην Σαντορίνη με ανακοίνωσή του εκφράζει την άποψη σχετικά με το εν λόγω ζήτημα που έχει να κάνει με το μέλλον του αεροπλάνου – σωτήρας και το οποίο καθηλώνεται στο έδαφος…

Ας δούμε τι αναφέρει στην σχετική του ανακοίνωση:

«Όταν πριν από αρκετά χρόνια ήμουν μοναδικός γιατρός του Υγειονομικού Σταθμού Σαντορίνης το μεγαλύτερο άγχος μου ήταν πως θα μπορούσα να διακομίσω ένα ασθενή που είχε ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης και μάλιστα επείγουσας...

Τότε άρχιζε μία ατελείωτη προσωπική αλλά και του περιβάλλοντος του ασθενούς προσπάθεια να ευρεθεί μέσο αεροδιακομιδής που συνήθως καθυστερούσε ή δεν μπορούσε να έλθει. Στην ανάγκη η διακομιδή πραγματοποιείτο πρόχειρα με το αεροπλάνο της γραμμής.

Τελείωσα την θητεία μου στο νησί και μετά από χρόνια έμαθα ότι η Σαντορίνη το έλυσε το πρόβλημα.

Το Ίδρυμα Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού αγόρασε ένα μικρό αεροπλάνο που στάθμευε στη Σαντορίνη το εξόπλισε το στελέχωσε με μόνιμο πιλότο, αποζημίωνε τον συνοδό ιατρό και κάλυπτε όλες τις ανάγκες  λειτουργίας του και το  διέθεσε στην υπηρεσία της υγείας του λαού της Σαντορίνης και των χιλιάδων  επισκεπτών του πιο τουριστικού νησιού της Ευρώπης.

Τα επόμενα 20 χρόνια της λειτουργίας του εκατοντάδες ασθενείς μεταφέρθηκαν ασφαλώς χωρίς καθυστέρηση αλλά και δωρεάν στο κατάλληλο νοσοκομείο και αποτέλεσε βέβαια  ένα πολύ μεγάλο δείγμα πραγματικής κοινωνικής προσφοράς.

Όλα αυτά μέχρι πρότινος όταν η τωρινή Διοίκηση  του Νοσοκομείου  Σαντορίνης αποφάσισε να μη χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο αεροσκάφος για τις αεροδιακομιδές αιτιώμενη λόγους ασφαλείας στην μεταφορά των ασθενών.

Η προσπάθεια απαξίωσης του αεροπλάνου δεν μπορεί να διαγράψει την 20χρονη προσφορά του στην υγεία της Σαντορίνης

Το Ίδρυμα  στήριξης Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού  βεβαιώνει ότι η ασφάλεια του αεροσκάφους είναι πιστοποιημένη από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες  και  ο φάκελος των αντιστοίχων εγγράφων είναι στη διάθεση κάθε αρμοδίου .Ενημερώνει δε ότι όλες οι αεροδιακομιδές εγένοντο πάντα σε συνεργασία και έγκριση τού ΕΚΑΒ για να καλύπτουν ανάγκες υγείας όλων των κατοίκων και επισκεπτών της Σαντορίνης.

Ο λαός αλλά και οι αρχές της Σαντορίνης απαιτούν να ξαναπετάξει το "αεροπλανάκι" καθότι το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να καλύψει επαρκώς τις μεγάλες υγειονομικές ανάγκες του νησιού ειδικά την τουριστική περίοδο.

Οι προσωπικές και πολιτικές  σκοπιμότητες πρέπει να υποχωρούν μπροστά στην αγωνία της αρρώστιας.

Το "ξαναπέταγμα " του αεροπλάνου είναι για το καλό της λειτουργίας του Νοσοκομείου Σαντορίνης που ενισχύει τον πολύ σπουδαίο ρόλο του στην κοινωνία του νησιού.

Ο Γιάννης Βλασερός είναι Ιατρός Καρδιολόγος

Γραμματέας Τομέα Νησιωτικών Χώρων τού ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News