Σαντορίνη - Κεντρική Κλινική: Ανακοίνωση με πολλά μηνύματα και αποδέκτες

Κλινική

Μόνο εύκολη δεν είναι η εικόνα τελικά στην Σαντορίνη.. Και όχι όσον αφορά το θέμα της πανδημίας αλλά και του πολιτικού υπόβαθρου που υπάρχει πίσω της και το βλέπουμε όταν κάνουμε μία απλή ανάγνωση στο κείμενο που έστειλε χθες το βράδυ η Κεντρική Κλινική Σαντορίνης απαντώντας λίγο πολύ στις κατηγορίες που ακούγονται σχετικά με τα ιδιωτικά κέντρα και την καθυστέρηση της ενημέρωσης προς τον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα…

Τι μας λέει η Κεντρική Κλινική (ιδιωτικό πολυϊατρείο) που υπογράφει ο Μιχάλης Φαράντος;  Τρία απλά πράγματα… Και είναι σημαντικά μηνύματα προς όλους.. Πρώτον ότι το ιατρείο είναι πιστοποιημένο για διενέργεια test κορωνοϊού (σ.σ. για ποιον χτυπάει η καμπάνα άραγε;), δεύτερον ότι διενεργεί μόνο μοριακά τεστ και σημειώνει τη διαφορά αξιοπιστίας αλλά και κόστους με άλλους φορείς υγείας (σ.σ. ποιοι είναι άραγε;) και τρίτον; Όταν υπάρχει κρούσμα αναφερόμαστε μόνο στον ΕΟΔΥ… Και το κερασάκι; Είμαστε εδώ όπως όλα αυτά τα χρόνια να βοηθήσουμε το Δήμο… Και όποιος κατάλαβε.. κατάλαβε.

«Αγαπητοί Συμπολίτες,

Με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, που έχει σημειωθεί στο Νησί μας τις τελευταίες ημέρες, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

@ Το Πολυιατρείο μας είναι πιστοποιημένο εργαστήριο για τη διενέργεια tests κορωνοϊού.

@ Διενεργούμε μόνον μοριακά test, τα οποία έχουν ποσοστό αξιοπιστίας 96% και τα οποία αγοράζουμε 40 ευρώ το ένα, ενώ τα rapid test που συνήθως γίνονται στο Νησί μας από άλλους φορείς Υγείας, έχουν ποσοστό αξιοπιστίας 60%-85% και τιμή αγοράς 7 ευρώ το ένα.

@ Σε περίπτωση ύπαρξης θετικού κρούσματος, αναφερόμαστε αποκλειστικά στον Ε.Ο.Δ.Υ., που είναι και ο μόνος αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση και αντιμετώπιση περιστατικών cονίd-19.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ζητηθεί ούτε κατ’ ελάχιστον η συνδρομή μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο Νησί μας, δηλώνουμε για ακόμη μία φορά ότι είμαστε ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του Δήμου, προκειμένου να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στο συμπολίτες μας, όπως πράττουμε καθημερινά εδώ και δέκα χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News