Σαντορίνη: Μεγαλείο ψυχής από τους κατοίκους, 976 μονάδες αίματος

" Για μία ακόμη φορά η Σαντορινιά κοινωνία απέδειξε το μέγεθος της κοινωνικής της ευθύνης. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 58η Εθελοντική Αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 3 έως 11 Οκτωβρίου 2020. Ο Δήμαρχος Θήρας συγχαίρει την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης, το Κλιμάκιο Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» για την ανιδιοτελή τους προσφορά και κυρίως τους αιμοδότες κατοίκους του νησιού μας για την έμπρακτη εκδήλωση της αλληλεγγύης τους. Η μαζική και αυθόρμητη ανταπόκρισή τους στο προσκλητήριο αγάπης, προσέφερε ελπίδα και ανακούφιση σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα. Ο Δήμος θα συνεχίσει και στο μέλλον να συνδράμει ουσιαστικά, με κάθε πρόσφορο μέσο αυτή την υπέροχη ανθρωπιστική πρωτοβουλία".

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας με αφορμή το πέρας της 58ης αιμοδοσίας υπό την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης. Μίας δράσης που κράτησε οκτώ ημέρες (03 - 11/10) κάλυψε σχεδόν όλο το νησί και όπως τονίζει στην δική της ανακοίνωση η διοργανώτρια αρχή "Η Σαντορίνη και αυτή τη φορά έδειξε το μεγαλείο ψυχής που διαθέτουν οι κάτοικοί της. Η αθρόα συμμετοχή των αιμοδοτών και σε αυτό το προσκλητήριο  αγάπης και ανθρωπιάς, ήταν συγκινητική”... Απολογισμός; 1104 άτομα που προσήλθαν και συγκεντρώθηκαν 976 μονάδες αίματος...

Αναλυτικά το δελτίο Ενημέρωσης από την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης αναφέρει:

"Η 58η εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης που ξεκίνησε από τον Πύργο στις 3/10/2020 και τελείωσε στις 11/10/2020 στο Εμπορείο, είχε τα παρακάτω αποτελέσματα:

@ Προσελεύσεις: 1104
@ Απορρίψεις: 128
@ Σύνολο Μονάδων Αίματος: 976
@ Νέοι Αιμοδότες: 215

Η Σαντορίνη και αυτή τη φορά έδειξε το μεγαλείο ψυχής που διαθέτουν οι κάτοικοί της. Η αθρόα συμμετοχή των αιμοδοτών και σε αυτό το προσκλητήριο αγάπης και ανθρωπιάς, ήταν συγκινητική.

Ευχαριστούμε θερμά τους φορείς που παραχώρησαν τους χώρους διεξαγωγής των αιμοληψιών και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση και επιτυχία της 58ης προσπάθειας.

Ευχαριστίες απευθύνουμε και στο κλιμάκιο του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», που ακούραστα και με προσοχή έφερε σε πέρας το πρόγραμμα.

Το μεγάλο όμως ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΕΥΓΕ ανήκει στους αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν και πάλι στο κάλεσμα και πρόσφεραν χαμόγελο και ζωή στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη το Αίμα❣️

Ευχόμαστε καλό χειμώνα σε όλους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη αιμοδοσία την άνοιξη του 2021,

η προετοιμασία της οποίας αρχίζει από ΣΗΜΕΡΑ".
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News