Σαντορίνη: Νέα ... επίθεση της ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο

Τραγικές ελλείψεις θέτουν στο.... κόκκινο τη λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης, παρά το τουριστικό κύμα που βρίσκεται προ των πυλών. Αυτό αναφέρει στην καταγγελία της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «από τις 49 οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών, μόλις οι 21 είναι καλυμμένες με ό,τι αυτό συνεπάγεται» Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο ένας γιατρός παραιτείται μετά τον άλλον εξαιτίας αφενός των χαμηλών μισθών και αφετέρου της εργασιακής εξουθένωσης. Αναφέρει επίσης, ότι από τους τρεις διορισμένους χειρουργούς, οι δύο παραιτήθηκαν, ενώ στο νοσηλευτικό ίδρυμα υπηρετεί πλέον μόνον ένας από τους συνολικά τρεις γυναικολόγους. Το προσωπικό του νοσοκομείου έχει προσφύγει στην Εισαγγελία Νάξου για τις συνθήκες εργασίας και η υπόθεση διερευνάται. Πέρυσι παραιτήθηκε και ο μοναδικός νεφρολόγος και οφθαλμίατρος, χωρίς να έχουν συμπληρωθεί τα κενά σε προσωπικό και ειδικότητες πρώτης γραμμής.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι η ΑΕΜΥ ΑΕ, εταιρεία του Δημοσίου που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του νοσοκομείου, ενέκρινε πρόσφατα την παράταση του ενοικιαστηρίου της πολυτελούς κατοικίας του διοικητή Χαράλαμπου Πανοτόπουλου με αναπροσαρμογή του μισθίου στο ποσό των 475 ευρώ μηνιαίως. Επίσης, ενέκρινε εκπαιδευτικά κονδύλια (660 ευρώ) για τον Γεώργιο Τσιαντή, διοικητικό διευθυντή του νοσοκομείου ώστε να μετεκπαιδευτεί επί θεμάτων της αρμοδιότητάς του στο Νοσοκομείο «Αττικό», «την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι διαβιούν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας (50 εργαζόμενοι σε λίγα τετραγωνικά χώρο σε άθλιες συνθήκες) λόγω ακριβών ενοικίων και χαμηλών μισθών». Διερωτάται τέλος, τι θα γίνει μετά το πέρας του ερχόμενου Ιουνίου, καθώς «λήγουν οι διετείς συμβάσεις του προσωπικού όπως προέβλεπε ο Ν. 4368/201».  Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, το προσωπικό του νοσοκομείου Σαντορίνης έχει προσφύγει στην Εισαγγελία Νάξου για τις συνθήκες εργασίας και η υπόθεση διερευνάται.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: «Νοσοκομείο Σαντορίνης: Ψέματα απεδείχθησαν όσα υποσχέθηκε ο κος Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του Νοσοκομείου

Παράταση ενοικίου του σπιτιού – έπαυλη για ένα χρόνο που διαμένει ο κος Πανοτόπουλος παρά την κατακραυγή. Συνεχείς παραιτήσεις γιατρών. Υπάρχουν 21 γιατροί σε 49 οργανικές θέσεις 60% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Τον άλλο μήνα λήγουν οι συμβάσεις του λοιπού προσωπικού. Τι θα γίνει;

Ψέματα απεδείχθησαν όσα υποσχέθηκε ο κος Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του Νοσοκομείου

Δείτε αποφάσεις – ρουσφέτια της ΑΕΜΥ Α.Ε.

15 Ιουλίου 2016 ο κος Τσίπρας εγκαινίασε το Νοσοκομείο με όλες τις τιμές. Κατά τα εγκαίνια δεσμεύτηκε ότι οι γυναίκες του νησιού θα γεννάνε στον τόπο τους, οι νεφροπαθείς θα κάνουν αιμοκάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου και ταυτόχρονα θα γίνονται όλα τα χειρουργεία και έτσι θα σταματήσουν οι αεροδιακομιδές ασθενών.

Ποια είναι η κατάσταση δύο χρόνια μετά του Νοσοκομείου Σαντορίνης; Το Νοσοκομείο όπως είναι γνωστόν παραχωρήθηκε και λειτουργεί από την ΑΕΜΥ Α.Ε. Επειδή δεν εντάσσεται στο ΑΣΕΠ και στο Δημόσιο Υπαλληλικό Δίκαιο κατάντησε ένα Νοσοκομείο ρουσφετιών και εξυπηρέτησης του Κομματικού Κράτους Σύριζα. Η ΑΕΜΥ Α.Ε. είναι μονομετοχική εταιρία του Δημοσίου που χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από τον Ελληνικό λαό μέσω των προϋπολογισμών του Υπουργείου Υγείας.

Ο κος Πολάκης διόρισε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης τους φίλους του που δεν έχουν καμία σχέση με την υγεία. Για τον Διευθυντή, που ήταν πωλητής λαμπτήρων, δίνουν χρήματα για εκπαίδευση για να τον μάθουν να κάνει το Διευθυντή (δείτε την απόφαση). Μάλιστα ενοικίασαν και σπίτι έπαυλη για να διαμένουν τα ανώτερα στελέχη της ΑΕΜΥ Α.Ε., το οποίο τελικά κατέληξε να γίνει σπίτι του κου Πανοτόπουλου. Η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε πήρε απόφαση να παρατείνει το ενοικιαστήριο του σπιτιού – έπαυλη, για ένα έτος (έως Μάιο 2019) για να μένει με την άνεσή του ο κος Πανοτόπουλος στη Σαντορίνη.

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι διαβιούν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας (50 εργαζόμενοι σε λίγα τετραγωνικά χώρο σε άθλιες συνθήκες) λόγω ακριβών ενοικίων και χαμηλών μισθών. Τον Ιούνιο 2018 λήγουν οι διετείς συμβάσεις του προσωπικού όπως προέβλεπε ο Ν. 4368/2016. Τι θα γίνει;

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Υπηρετούν 21 γιατροί σε σύνολο 49 οργανικών θέσεων ποσοστό κάλυψης 40%. Οι γιατροί παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον. Ο ένας λόγος είναι ότι ο μισθός που λαμβάνουν δεν φθάνει ούτε για το ενοίκιο του σπιτιού τους. Ο δεύτερος λόγος είναι η εργασιακή εξουθένωση και οι επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Προσέφυγαν γι’ αυτό στην Εισαγγελία Νάξου και διερευνάται η υπόθεση.

Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος. Ποια είναι η κατάσταση σε Ιατρούς στο Νοσοκομείο Σαντορίνης δύο χρόνια μετά από τα εγκαίνια; Σας κοινοποιούμε αναλυτική κατάσταση με τους 21 Ιατρούς που υπηρετούν σήμερα στο Νοσοκομείο και όσοι αναγκάστηκαν να παραιτηθούν, λόγω των συνθηκών που επικρατούν. Θα διαπιστώσετε ότι υπηρετούσαν τρεις χειρουργοί εκ των οποίων οι δύο παραιτήθηκαν, τρείς γυναικολόγοι εκ των οποίων οι δύο παραιτήθηκαν και κανένας νεφρολόγος. Ο μοναδικός Νεφρολόγος παραιτήθηκε 8/9/2016.

Το ίδιο και ο μοναδικός Οφθαλμίατρος παραιτήθηκε στις 18/10/2016. Υπηρετεί ένας Παιδίατρος και σε βασικές ειδικότητες δύο ιατροί. Όταν κάνουν επτά ή οκτώ εφημερίες το μήνα, πώς στελεχώνεται με ασφάλεια το Νοσοκομείο;

Τελικά οι υποσχέσεις που έδωσε ο κος Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του Νοσοκομείου για πλήρη και ασφαλή λειτουργία του αποδείχτηκαν φρούδες ελπίδες και ψέματα. Παραιτούνται οι γιατροί ο ένας μετά τον άλλον.

Οι αεροδιακομιδές συνεχίζονται με αυξανόμενο ρυθμό. Σας κοινοποιούμε αποφάσεις της ΑΕΜΥ Α.Ε. και κατάσταση των ιατρών που υπηρετούν, όσων παραιτήθηκαν και το οργανόγραμμα».