Σαντορίνη: Νέα κόντρα Διοίκησης Νοσοκομείου και ΠΟΕΔΗΝ

Αυτή η σχέση στοργής και αγάπης ανάμεσα στην διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ και την αντίστοιχη του Νοσοκομείου Σαντορίνης, ενδεχομένως να μην έχει και προηγούμενο… Δεν θυμόμαστε ποτέ άλλοτε στο παρελθόν να έχει υπάρξει τέτοια ένταση ανάμεσα σε δύο πλευρές, που θεωρητικά θα πρέπει να συνεργάζονται.. Τελευταίο επεισόδιο; Τα 590 ευρώ που φέρεται να έχει πληρώσει Καναδός επισκέπτης στο Νοσοκομείο Σαντορίνης. Όπως αναφέρει στην καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρός της Μιχάλης Γιαννάκος «Οι χρεώσεις είναι 10 και 20 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Χρεώθηκε, για παράδειγμα, 40 ευρώ την εξέταση της ουρίας, όταν κοστίζει 3 ευρώ σε κάθε άλλο δημόσιο νοσοκομείο. Οι αντίστοιχες εξετάσεις για τις οποίες ο Καναδός πλήρωσε 590 ευρώ, στον ιδιωτικό τομέα στοιχίζουν 300 ευρώ και στα δημόσια Νοσοκομεία 72,82 ευρώ".  Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί τουρίστες διαμαρτύρονται για τις υπέρογκες χρεώσεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης και "πως γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι".

Και στο κερασάκι της τούρτας έρχεται με την εικόνα του Νοσοκομείου όσον αφορά τη στελέχωσή του ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου «Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι ακάλυπτοι υγειονομικά καθότι το Νοσοκομείο δουλεύει χειρότερα από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε. Ούτε τοκετοί, ούτε αιμοκαθάρσεις σε νεφροπαθείς, ούτε χειρουργεία γίνονται στο Νοσοκομείο".  Όπως προκύπτει από το πρόγραμμα εφημεριών που κοινοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, έχουν απομείνει 24 γιατροί όλων των ειδικοτήτων: Δύο παθολόγοι και ένας γενικός ιατρός, δύο καρδιολόγοι, ένας παιδίατρος, ένας χειρουργός, δύο αναισθησιολόγοι, δύο ορθοπεδικοί, μία γυναικολόγος, και δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες όπως νεφρολόγος, οφθαλμίατρος κλπ.

Τι απαντάει η διοίκηση του Νοσοκομείου; Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ βουλιάζει ακόμα πιο βαθιά στο βούρκο της ανυποληψίας» και συνεχίζει όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται και στο οργανόγραμμα και την κάλυψή του… «Καλοκαίρι και η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ βουλιάζει ακόμα πιο βαθιά στο βούρκο της ανυποληψίας. Εμπνευσμένη από το εργασιακό 12ωρο που υπόσχονται τα πολιτικά αφεντικά της, η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ μιλάει για ολιγόωρες προσλήψεις με μπλοκάκι.

Η αλήθεια είναι ότι το Γ.Ν. Θήρας ολοκληρώνει τις προσλήψεις 6 ιατρών με ΑΠΥ, οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές των οποίων θα φτάνουν τις 4.270 € και αντιστοιχούν σε πενθήμερη, 8ωρη εργασία, με 7 ενεργείς εφημερίες και 4 ετοιμότητας.

Πρόκειται δηλαδή για ιατρούς πλήρους απασχόλησης. Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ έχει μάθει καλά να ψάχνει τη Διαύγεια, προφανώς όμως χωλαίνει στο ψάξιμο των ΦΕΚ, αφού την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύτηκαν οι τελικοί πίνακες της προκήρυξης, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 21 ιατροί όλων των ειδικοτήτων, εκ των οποίων κάποιοι ήδη υπηρετούν ως ΙΔΟΧ και μετατρέπονται σε ΙΔΑΧ και κάποιοι είναι καινούριοι. Ας κάνουμε λοιπόν απλή αριθμητική: 21 ιατροί από διαγωνισμό ΙΔΑΧ, 9 ιατροί ΕΣΥ από πρώην Κ.Υ. Θήρας, 6 ιατροί πλήρους απασχόλησης με ΑΠΥ, 1 ιατρός – διευθυντής με 3 ετή θητεία και 8 ιατροί υπαίθρου

Το σύνολο μας κάνει 45 και περισσεύουν και 5 διευθυντικές θέσεις 3ετούς θητείας, που θα προκηρυχθούν στο επόμενο διάστημα. Όσο αφορά στο αν γίνονται ιατρικές πράξεις στο Γ.Ν. Θήρας, θα αναφέρουμε προς το παρόν ότι το 2018 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 350 χειρουργικές επεμβάσεις στο άσηπτο χειρουργείο, 27.544 ασθενείς επισκέφθηκαν τα ΤΕΠ, 36.251 ασθενείς τα εξωτερικά ιατρεία και πραγματοποιήθηκαν 65 τοκετοί, ενώ για το πρώτο 5μηνο του 2019 οι τοκετοί ανέρχονται στους 52!!!!

Όσο αφορά στη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, μετά την πρόσληψη Νεφρολόγου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, είναι σαφές ότι θα τεθεί σε λειτουργία στο αμέσως επόμενο διάστημα, όπως και ο ψηφιακός μαστογράφος. Τέλος, όσο αφορά στον τιμοκατάλογο του Γ.Ν. Θήρας, μην εκτίθεστε άλλο κύριοι. Τα πολλά παράπονα των τουριστών μόνο στη φαντασία σας υπάρχουν και στα συμφέροντα αυτών που φρόντισαν να φτάσει η εν λόγω απόδειξη στα χέρια σας. Εκτός αν είστε τόσο διάσημοι στον Καναδά, ώστε οι Καναδοί τουρίστες που έχουν παράπονα απευθύνονται σ’ εσάς. Τώρα θα μας πείτε, αν έχεις καταθέσει λουλούδια στο Δρομέα υπάρχει πιθανότητα να είσαι παγκοσμίως όχι διάσημος βέβαια, αλλά διαβόητος…