Σαντορίνη: Νέος νεφρολόγος ήρθε στο Γενικό Νοσοκομείο

Με ολιγοήμερες αποσπάσεις γιατρών νεφρολόγων από άλλες περιοχές της χώρας εξασφαλίζεται προς το παρόν η ομαλή και αδιάκοπη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, για την οποία είχε δεσμευτεί η ΑΕΜΥ ΑΕ. Η μονάδα ξεκίνησε να λειτουργεί στις 17/12/19 από τον νεφρολόγο Άγγελο Ζερβό που ήρθε προσωρινά από το Κ.Υ. Ρόδου έως και χθες Παρασκευή 10 Ιανουαρίου   εξυπηρέτησε πέντε ασθενείς που υποβάλλονται τακτικά σε αιμοκάθαρση.

Χθες Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 έληξε η ισχύς της μετακίνησης του κου Ζερβού και αναλαμβάνει όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα atlantea.news, να συνεχίσει ο νεφρολόγος Σωτήρης Μικρός, με απόσπαση από το Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά μέχρι τις 19 Ιανουαρίου. Για τη συνέχεια και μέχρι τέλος Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί μετακίνηση άλλου νεφρολόγου επίσης από την Αθήνα, ενώ παράλληλα -μετά και την τελευταία πρόσκληση ενδιαφέροντος που κατέστη άγονη- συνεχίζονται οι προσπάθειες να βρεθεί γιατρός που θα έρθει στο νησί σε μόνιμη βάση. Επίσης, δρομολογείται και εγκατάσταση μιας ακόμη θέσης αιμοκάθαρσης, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται περισσότεροι ασθενείς.

Στο μεταξύ, για το ιδιωτικό κέντρο αιμοκάθαρσης, το οποίο συνεχίζει να εξυπηρετεί τους υπόλοιπους αιμοκαθαρόμενους του νησιού, και για το οποίο εκκρεμεί έξωση από τον χώρο που στεγάζεται, γίνονται προσπάθειες για μετεγκατάσταση σε άλλο χώρο, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει και αυτό τη λειτουργία του.