Σαντορίνη: Ο ιδανικός προορισμός για τις εγκύους

Και πάλι η Σαντορίνη μπροστά μας… Προτείνετε ως ένας εκ των κορυφαίων εναλλακτικών μορφών τουρισμού… Από τη στιγμή που το νησί των Κυκλάδων προτείνεται ως μία από τις τρεις ιδανικές περιοχές για ξεκούραση των εγκύων γυναικών λίγο πριν τη γέννηση του παιδιού τους. Και η κίνηση αυτή έρχεται μέσω της πλατφόρμας ταξιδιωτικών κρατήσεων, booking.com, όπου προτείνονται τρεις τύποι διακοπών ως ιδανικοί για τις εγκύους καθώς απαιτούν ελάχιστη ενέργεια από τον ταξιδιώτη και προσφέρουν απλόχερα ξεκούραση. Έτσι, η Σαντορίνη προσφέρει την ευκαιρία για ρομαντισμό και ποιοτικό χρόνο με το σύντροφό σας πριν έρθει στον κόσμο το μωρό, το νησί Padar της Ινδονησίας  συνδυάζει τα οφέλη της γιόγκα στην εγκυμοσύνη με το ειδυλλιακό περιβάλλον και ο Νότιος Ειρηνικός με τα Μπόρα Μπόρα προσφέρουν ξέγνοιαστες διακοπές παραλίας.

Δείτε τις προτάσεις της Booking.com…

Ρομαντικές σύντομες αποδράσεις: Τα ελληνικά χωριά Ημεροβίγλι και Φηροστεφάνι

Τα μωρά απαιτούν πολύ χρόνο και προσοχή. Επομένως, ένα τύπου γαμήλιο ταξίδι για τις εγκύους είναι η ιδανική ή η ύστατη ευκαιρία που έχετε να αφιερώσετε ποιοτικό χρόνο στον σύντροφό σας και μια σύντομη ρομαντική απόδραση θα σας βοηθήσει να εκπληρώσετε κάποιες από τις επιθυμίες που είχατε καιρό πριν γεννηθεί το παιδί σας. Τα ελληνικά νησιά καταφέρνουν να συνδυάζουν ειδυλλιακά τοπία με πολιτιστικές ατραξιόν και  μερικά από τα καλύτερα πιάτα στον κόσμο. Το Ημεροβήγλι συνήθως βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους προορισμούς για χαλάρωση και διαθέτει πολλά ρομαντικά ξενοδοχεία για να μείνει κανείς.

Αποδράσεις γιόγκα: H θέα του νησιού Padar στην Ινδονησία

Αν έχετε δύσκολη εγκυμοσύνη, τότε τα οφέλη μιας απόδρασης για γιόγκα είναι αυτονόητα ενώ ενδείκνυται και για ομαδικά ταξίδια. Τα περισσότερα κέντρα γιόγκα προσφέρουν τμήματα ειδικά σχεδιασμένα για εγκύους, ή ιδιωτικά τμήματα για μεικτές ομάδες.Για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να κάνουν ομαδική γιόγκα σε θερμό κλίμα προτείνεται μια επίσκεψη στα resort ευεξίας της Ινδονησίας. Η χώρα έχει μεγάλη παράδοση στη γιόγκα με μεγάλη ποικιλία μαθημάτων, ενώ τα δάση και οι παραλίες της δημιουργούν μια γαλήνια ατμόσφαιρα.

Υδάτινες περιπέτειες: Ο νότιος Ειρηνικός με τα Μπόρα Μπόρα

Οι διακοπές στη θάλασσα προσφέρονται για πολλές δραστηριότητες, όπως η κολύμβηση, οι καταδύσεις, η ιστιοπλοΐα και το κολύμπι με αναπνευστήρα, προσφέροντας τρόπους για να αξιοποιήσει κανείς την ενέργειά τους, την ώρα που οι έγκυες μπορούν να αναζωογονούνται με ξεκούραση στην παραλία ή σε κάποιο καφέ.Πολλοί προορισμοί διαθέτουν ολόκληρα resort που είναι ανεπτυγμένα πάνω από το νερό και τα νησιά της ανατολικής Ασίας προσφέρουν απόλυτη χαλάρωση στην παραλία μακριά από τα μεγάλα πλήθη. Επίσης, αν χρησιμοποιείτε την εγκυμοσύνη σας για να εξερευνήσετε την υπνοθεραπεία, η χαλάρωση στα ιαματικά λουτρά της Ιταλίας μπορούν να προσφέρουν ευεξία σε συνδυασμό με επιλογές περιηγήσεων.