Σαντορίνη: Βρέθηκε λύση για τον αναισθησιολόγο

Το μήνυμα από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη ηχηρό.. Αλλωστε, το Νοσοκομείο Σαντορίνης, παρά τα προβλήματά του, αποτέλεσε ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της προηγούμενης κυβέρνησης….  Τι ανέφερε χθες για το θέμα του αναισθησιολόγου που φεύγει με άδεια και δεν έχει ακόμη αναπληρωθεί; «Αναπληρώστε τώρα τον Αναισθησιολόγο (λύσεις υπάρχουν πολλές τις έχουμε χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά) για να μην κλείσε το χειρουργικό και το γυναικολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Σαντορίνης. Το νοσοκομείο δουλεύει και αναπτύσσεται τρία χρόνια τώρα !!!  Το Υπουργείο Υγείας ακούει;;;;; Οι Σαντορινιοί θα υπερασπίσουν το νοσοκομείο τους;;;;;

ΥΓ .Αυτό το βδέλυγμα του συνδικαλισμού, ο Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ (που όταν το νοσοκομείο στηνόταν και άνοιγε τμήματα ούρλιαζε για ελλείψεις και κινδύνους ) δεν πήρε χαμπάρι τίποτα ή τους κρατάει φανάρι για να το κλείσουν και να ξαναδουλέψει το ιδιωτικό μαγαζί δίπλα;;;"

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, έρχονται οι εξελίξεις…  Δόθηκε έγκριση προκειμένου να καλυφθεί το κενό λόγω άδειας του μοναδικού αναισθησιολόγου του νοσοκομείου. Ο μοναδικός γιατρός - αναισθησιολόγος που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο έχει αιτηθεί άδεια από 23 Αυγούστου έως και 1η Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου ζητούσε την αναπλήρωση του γιατρού, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ήταν υποχρεωμένη να αναστείλει τη λειτουργία του χειρουργικού τομέα.

Και όπως τονίζεται «μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ Α.Ε. αποφάσισε σήμερα την έγκριση απόσπασης Ιατρού – Αναισθησιολόγου από νοσοκομείο του ΕΣΥ, ο οποίος εκδήλωσε το Σάββατο ενδιαφέρον για την αναπλήρωση της θέσης του Ιατρού – Αναισθησιολόγου του Γ.Ν. Θήρας, για το διάστημα απουσίας του λόγω κανονικής αδείας. Αύριο Τρίτη η απόφαση του Δ.Σ. θα διαβιβαστεί στο Υπουργείο Υγείας προκειμένου να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για την απόσπαση του Ιατρού. Η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κο Κωτσιόπουλο, για την ειλικρινή διάθεση και προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος».

Α και να σημειώσουμε ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κάνει λόγο για «ανικανότητα» του διοικητή του Νοσοκομείου Σαντορίνης «να λειτουργήσει με ασφάλεια το νοσοκομείο».