Σέριφος: Ερχεται νέο ασθενοφόρο, μέλος του προγράμματος SeaChange

Είναι νησιά όπου οι Δήμαρχοι λειτουργούν ως «πολυεργαλεία» όπως λέμε στον αθλητισμό. Καλύπτουν όλες τις θέσεις και το κυριότερο; Με την ίδια δυνατή απόδοση… Και βέβαια δεν αφήνουν καμία τρύπα χωρίς να την κλείσουν.

Ένας από τους δήμους αυτούς, είναι της Σερίφου, όπου  Δήμαρχος Αντώνης Αντωνάκης κάνει ότι μπορεί. Και έτσι μπορούμε να τον δούμε από οδηγό ασθενοφόρου έως απορριμματοφόρου, αλλά και σε ρόλο οικοδεσπότη για τους ξένους που έρχονται. Οπότε κάνοντας μία βόλτα στην προσωπική του ιστοσελίδα όπου λειτουργεί και ως … εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου βρίσκεις σημαντικές πληροφορίες..

Και ξεκινάμε: Συνεργασία του Δήμου Σερίφου με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη» (σ.σ. όπως και ο Δήμος Σίφνου), έγινε μέλος του προγράμματος SeaChange με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης. Κάτι που σημαίνει; Από τον Σεπτέμβριο καθαρισμοί ακτών με εθελοντές, εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού.

# Συνεργασία με την Ιωάννα Κοντογιώργου. Προεργασία για το Αυστραλιανό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ “ My Greek Odyssey “που θα γυριστεί στη Σεριφο από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου . Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε περισσότερα από 60 δίκτυα του εξωτερικού και είναι υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

# Παράλληλα υποδοχή της γνωστής δημοσιογράφου Αλεξάνδρας Πασχαλίδου για οργάνωση press trip. Η κα Πασχαλίδου συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Σουηδίας.

Και τέλος; Ενημέρωση για την εκπαίδευση που γίνεται στα κεντρικά του ΕΚΑΒ για το νέο ασθενοφόρο που θα έρθει στην Σέριφο το αργότερο έως αρχές Αυγούστου, ασθενοφόρο που θα αγοραστεί μέσω ΕΣΠΑ. Και όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Σερίφου κος Αντωνάκης «Ευχαριστούμε την Διοικήτρια της 2 ΥΠΕ και τον βουλευτή Κυκλάδων κύριο Νϊκο Μανιό για την ικανοποίηση του ΟΜΟΦΩΝΟΥ αιτήματος του Δημοτικού συμβουλίου» Και σημειώνει ότι εκτός από το ασθενοφόρο θα έρθει και εξοπλισμός που είχε ζητήσει το προσωπικό του ΠΠΙ Σερίφου και ο πρώην γιατρό του ΠΠΙ Ηλία Λαχανά..

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News