Σίφνος: Αύριο (15/12) έχουμε και πάλι rapid test με επίκεντρο την Απολλωνία

Rapid test σε αυτοκίνητα ... φωτό αρχείου

Η Σίφνος παλεύει να ισορροπήσει…  Μετά από ένα δύσκολο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου (σ.σ. είχαμε τον εντοπισμό δέκα κρουσμάτων και την απώλεια ενός κατοίκου του νησιού) την Κυριακή είχαμε ένα πρώτο χαμόγελο «συγκρατημένης αισιοδοξίας». Κι αυτό γιατί τα αποτελέσματα που έγιναν την περασμένη Κυριακή (13/12) από την Κινητή Μονάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ είχε μόνο αρνητικά αποτελέσματα: 199 rapid test και μηδέν θετικά...

Και το πιο εντυπωσιακό, έχουμε και συνέχεια. Αύριο Τρίτη 15 Δεκεμβρίου…  Και πάλι με την γνωστή μέθοδο Drive-Through. Και οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) θα γίνουν στην Απολλωνία… Στο δημοτικό πάρκινγκ…  

Ας δούμε το σχετικό δελτίο ενημέρωσης

«Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και προκειμένου να ελεγχθεί μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα επισκεφτούν  ξανά το νησί μας, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου, την Τρίτη  15.12.2020, από τις 12:00 το μεσημέρι ως τις 16:00 το απόγευμα (υπάρχει η πιθανότητα μικρής απόκλισης στο χρόνο έναρξης της δράσης, που εξαρτάται από την ώρα άφιξης του πλοίου).

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του δημοτικού πάρκινγκ στην Απολλωνία (ΜΑΡΟΥΣΑ).

Ορισμένες απαραίτητες διευκρινίσεις:

- Ο έλεγχος είναι δειγματοληπτικός και η συγκεκριμένη  δράση απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ, με αποκλειστικό κριτήριο την προσέλευση στο χώρο. Για την αυριανή δράση θεωρούμε σωστό να δοθεί προτεραιότητα σε όσους προσήλθαν, καταγράφτηκαν,  παρέμειναν στο χώρο ως το τέλος, χωρίς τελικά να ελεγχθούν ελλείψει χρόνου.

- Οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ κατά τις επισκέψεις τους στο νησί δεν πραγματοποιούν ιχνηλάτηση σε σχέση με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, η οποία έχει ήδη διενεργηθεί από το Π.Π.Ι. Σίφνου.

 - Ο αριθμός των rapid test,  τα οποία διατίθενται από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, είναι ανάλογος του διαθέσιμου χρόνου και δε σχετίζεται με επάρκεια ή μη επάρκειά τους. Είναι δηλαδή τόσα όσα απαιτούνται για να καλυφθεί η τετράωρη δράση. 

Υπενθυμίζουμε ότι:

Οι πολίτες που θα προσέλθουν θα πρέπει να γνωρίζουν τον Α.Μ.Κ.Α. τους (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. 

Η δειγματοληψία θα γίνεται αποκλειστικά και μόνον μέσα από το όχημα του κάθε πολίτη.

Για τη μετακίνησή σας στο χώρο διεξαγωγής των δειγματοληπτικών ελέγχων  θα πρέπει να αποστείλετε  sms με τον αριθμό 1 στο 13033.

Συνεχίζουμε, χωρίς κινδυνολογίες αλλά και χωρίς εφησυχασμό! 

@ Με αυτοπεριορισμό! 

@ Με διακοπή -για όσο διάστημα χρειαστεί- των επαφών μας ακόμα και με άτομα του στενού κοινωνικού μας κύκλου!

@ Με την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων!

@ Με συστηματική χρήση μάσκας!

@ Με τήρηση των αποστάσεων!

@ Με αυστηρή εφαρμογή όλων των μέτρων ατομικής υγιεινής! 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News