Σίφνος: Γεννητούρια στο Περιφερειακό Ιατρείο, διακομιδή στην Αθήνα

Εχουμε ακόμη πολύ δουλειά.. Και θα πρέπει να βελτιώσουμε πολύ τις υποδομές ώστε να αποφεύγουμε τις διακομιδές είτε με πλοίο, είτε με ελικόπτερο από τα νησιά μας στην ηπειρωτική Ελλάδα, έστω και για προληπτικούς λόγους ... Αφορμή για την αναφορά; Η είδηση ότι γεννήθηκε αγοράκι στην Σίφνο, όμως για την πληρέστερη παροχή υπηρεσιών στη μητέρα και το νεογέννητο κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή τους σε κεντρικό Νοσοκομείο της Αθήνας.. 

Τι διαβάζουμε στην ιστοσελίδα kaipoutheos.gr; " Γεννητούρια σήμερα στην Σίφνο. Σιφνιά έγκυος μεταφέρθηκε εκτάκτως στον ιατρείο της Σίφνου όπου και πραγματοποιήθηκε η γέννα επιτυχώς.

Την γυναίκα ξεγέννησε ο ιδιώτης γυναικολόγος ιατρός κύριος Παναγιώτης Κοφινάκος σε συνεργασία με τον γενικό ιατρό,διευθηντή του περιφερειακού ιατρείου κύριο Σπύρο Ρουπακιώτη,την αγροτική ιατρό Αννα Καραμανή,την μαμή μας την Βάσω Χασταζέρη Σουλιώτη (φωτογραφία) και την νοσηλεύτρια Βασιλική Γαϊτάνου. Η μητέρα και το παιδί (αγοράκι) χαίρουν άκρας υγείας και μετά την γέννα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην Αθήνα. Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ σε όλους".

Και λίγο αργότερα από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ήρθε η επιβεβαίωση για την αεροδιακομιδή " Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, μετέφερε 39χρονη μητέρα και το μόλις μιας ώρας αγοράκι της από τη Σίφνο. Το ελικόπτερο παρέλαβε την μητέρα και το νεογέννητο αγοράκι της από το νησί στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.

Μητέρα και βρέφος παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο είχε υποβάλει σχετικό αίτημα προς την Πολεμική Αεροπορία για την αερομεταφορά τους".