Σίφνος - Π.Π. Ιατρείο: Θωράκιση με μοριακό αναλυτή μέσω Ιδρύματος Ευγενίδη

Μία ακόμη θετική εξέλιξη για τον Δήμο Σίφνου και την θωράκιση του νησιού μέσα στη πανδημία ... Χάρη στο Ιδρυμα Ευγενίδου έχουμε στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο του νησού έναν αυτόματο μοριακό αναλυτή δύο ενεργών θέσεων που μπορεί να δίνει στον ελάχιστο δυνατό χρόνο αποτέλεσμα όχι μόνο για τον covid 19 αλλά και για άλλες λοιμώδεις νόσους. Επίσης, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η κα Ναδάλη, το Ιδρυμα πρόσφερε τόσο εκατό τεστ όσο και 120 συλλέκτες μία δωρεά που αγγίζει τα 29.000 ευρώ ... Και βέβαια υπάρχει και το σχετικό ευχαριστήριο μήνυμα...

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Σίφνου με την υπογραφή της Δημάρχου κας Μαρία Ναδάλη, αναφέρει:

"Με πολλή χαρά ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι το Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνέχεια της προσφοράς του για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, ανταποκρίθηκε άμεσα σε κοινό αίτημα του Δήμου και του Π.Π.Ι. Σίφνου και προχωρά στη δωρεά προς το Ιατρείο μας ενός αυτόματου μοριακού αναλυτή GeneXpert ΙV δύο ενεργών θέσεων. Η δωρεά αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δωρεών που κατά καιρούς έχει προσφέρει το Ίδρυμα Ευγενίδου προς εξυπηρέτηση ποικίλων αναγκών του νησιού μας.

Ο συγκεκριμένος μοριακός αναλυτής πραγματοποιεί αυτοματοποιημένη μοριακή εξέταση για την ποιοτική ανίχνευση του SARS-COV-2 και παρέχει τη δυνατότητα να εκτελεί δυο τεστ συγχρόνως καθώς και τη δυνατότητα αυθημερόν αποτελεσμάτων για ηπατίτιδα, HIV, ιό γρίπης Α και Β κ.ά. Επίσης, μαζί με το μοριακό αναλυτή το Ίδρυμα Ευγενίδου θα προσφέρει 100 τεστ SARS-COV-2 και 120 συλλέκτες συλλογής δείγματος. Να αναφέρουμε ότι η αξία της συνολικής δωρεάς ανέρχεται στο ποσό των 29.000,00€.

Είναι προφανές ότι το νησί μας για μια ακόμα φορά γίνεται αποδέκτης του έμπρακτου ενδιαφέροντος του Προέδρου του Ιδρύματος Ευγενίδου, συμπατριώτη μας κ. Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη, και του Διοικητικού Συμβουλίου και μέσω της δημοτικής αρχής εκφράζει τις ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες του".

 

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...