Σύρος: Επιβεβαίωση κρούσματος covid -19, μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου "Βαρδάκειο & Πρώιο" κος Μιχάλης Ζουλουφός που επιβεβαιώνει την ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού (covid -19) στη Σύρο και εξηγεί τα μέτρα που ελήφθησαν κατά τη μεταφορά του σήμερα το πρωί (σ.σ. με τον κλωβό αρνητικής πίεσης) με την βοήθεια του ΕΚΑΒ στο "Θριάσιο" νοσοκομείο.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου "Βαρδάκειο & Πρώιο" ανακοινώνει τα ακόλουθα:

- Κάτοικος Σύρου προσήλθε στο Νοσοκομείο, το πρωί της Κυριακής 12.7, με πυρετό και σωματικούς πόνους. Εξετάστηκε στα εξωτερικά container απομόνωσης και κρίθηκε σκόπιμη η νοσηλεία του. Ελήφθη δείγμα για εξέταση Covid-19 και το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

- Ο ασθενής νοσηλεύθηκε για μερικές ώρες σε απομόνωση, στην ειδική πτέρυγα Covid-19. Eλήφθησαν τα οριζόμενα από τον ΕΟΔΥ μέτρα ατομικής προστασίας του ιδίου και του ιατρικού-νοσηλευτικού-λοιπού προσωπικού.

- Διακομίστηκε, το πρωί της Δευτέρας 13.7, με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού -με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ- σε κάψουλα αρνητικής πίεσης στο "ΘΡΙΑΣΙΟ".

- Ιχνηλατήθηκε όλο το προσωπικό, το οποίο φρόντισε τον ασθενή, και τηρήθηκαν τα μέτρα, που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

- Εντός των επόμενων ημερών, θα ληφθούν δείγματα από μέλη του προσωπικού του Νοσοκομείου. Αυτό θα γίνει επιπλέον των οδηγιών του ΕΟΔΥ και προς επίρρωση της ασφάλειας δημόσιας υγείας της Σύρου.

Η τήρηση των μέτρων αποφυγής συγχρωτισμού και η φροντίδα της ατομικής υγείας όλων είναι ο μονόδρομος στον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού. Με ψυχραιμία, προσήλωση στο σκοπό του και πλήρη επαγγελματισμό το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορωναϊού.

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News