Σύρος: Χωρίς αναισθησιολόγους, δεν έχει (από αύριο) χειρουργεία (!!!)

Σύρος - naxospress

".... Ως εκ τούτου το νοσοκομείο μας το οποίο καλύπτει όλες τις Κυκλάδες απομένει με 2 αναισθησιολόγους οι οποίες να σημειώσουμε ότι κατ'επανάληψη  με εντολή της διοίκησης  έχουν καλύψει κενά στο Κ.Υ -Νοσοκομείο Νάξου. Ο όγκος των περιστατικών λοιπόν (τμήμα επειγόντων, χειρουργεία και covid κλινική, καθώς και οι συνεχόμενες μετακινήσεις της 1 εκ των 2 αναισθησιολόγων) την οδήγησαν σε παραίτηση...".

Μέρος από την σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου και με την οποία μας ενημερώνει ότι "σταματούν τα τακτικά χειρουργεία στο Γεν. Νοσοκομείο Σύρου λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων". Αυτό θα συμβεί από αύριο Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και όπως είναι λογικό επηρεάζει όλες τις Κυκλάδες με δεδομένο ότι τα περισσότερα περιστατικά μεταφέρονται στην πρωτεύουσα του Νομού... 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει: 

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε ως οφείλουμε τους κατοίκους της Σύρου αλλά και των υπολοίπων Κυκλάδων ότι το Γ.Ν.Σύρου από χθες αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του, αφού από τους 4 αναισθησιολόγους  που υπηρετούν, οι εφημερίες του μήνα θα καλύπτονται μόνο από δύο και μάλιστα η μία από τις δύο που έχουν απομείνει υπέβαλλε την παραίτηση της λόγω εργασιακής εξουθένωσης!

Πληροφοριακά ο ένας αναισθησιολόγος έχει τοποθετηθεί σε εμβολιαστικό κέντρο και υπηρετεί με παράταση λίγο πριν τη συνταξιοδότησή του. Η δεύτερη είχε ατύχημα το οποίο για 2 τουλάχιστον μήνες θα την κρατήσει εκτός υπηρεσίας. Ως εκ τούτου το νοσοκομείο μας το οποίο καλύπτει όλες τις Κυκλάδες απομένει με 2 αναισθησιολόγους οι οποίες να σημειώσουμε ότι κατ'επανάληψη  με εντολή της διοίκησης  έχουν καλύψει κενά στο Κ.Υ -Νοσοκομείο Νάξου.

Ο όγκος των περιστατικών λοιπόν (τμήμα επειγόντων, χειρουργεία και covid κλινική, καθώς και οι συνεχόμενες μετακινήσεις της 1 εκ των 2 αναισθησιολόγων) την οδήγησαν σε παραίτηση.

Ενημερωθήκαμε δε σήμερα ότι από αύριο 20/10/21 σταματούν τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο μας λόγω αυτής της κατάστασης!

Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι καθημερινά το Γ.Ν.Σύρου χάνει το χαρακτήρα του δευτεροβάθμιου νοσοκομείου και μετατρέπεται σε ένα Κ.Υ.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News