Σύρος - Λειβαδάρας: Ενημερωθήκαμε για τα κρούσματα, τώρα προσοχή

Η όλη υπόθεση με την ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα στις μικρές τοπικές κοινωνίες, μοιάζει με ένα παζλ όπου ο καθένας εκ των αρμοδίων θέλει κιαι ένα δικό του κομμάτι για να προσθέσει ή να αφαιρέσει στη μεγαλύτερη εικόνα... Ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, μετά την ανακοίνωση του Νοσοκομείου, σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, χάρη σ' αυτόν και τις προσπάθειές του, ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε ανακοίνωση μέσω του Νοσκομείου Σύρου... Τόνισε ότι η Σύρος είναι υγειονομικά θωρακισμένη και ότι καλό θα είναι όλοι να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας χωρίς πανικό...

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης, Νίκου Λειβαδάρα, αναφέρει:

"Mετά από επανειλημμένες και επίμονες προσπάθειες επικοινωνίας μου, το τελευταίο διάστημα, σε όλα τα διοικητικά και κυβερνητικά επίπεδα (ΕΟΔΥ, Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, βουλευτές και Υπουργούς), αναφορικά με την ύπαρξη κρουσμάτων του COVID-19 στο νησί, δόθηκε εν τέλει επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, 27-6-2020, διαμέσου του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Σύμφωνα με αυτήν, ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη 4 κρουσμάτων καθώς επίσης και για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε εξαρχής και συνεχίζει να ακολουθείται με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας για την ιχνηλάτηση και τον περιορισμό τους.

Με δεδομένο ότι έχουν πλέον επιτραπεί οι μετακινήσεις του πληθυσμού, και η οικονομία του νησιού με αγωνία προσπαθεί να βρει το βηματισμό της, κάνω έκκληση προς όλους να τηρούνται, τώρα περισσότερο από ποτέ, τα μέτρα ατομικής προστασίας και αποφυγής συγχρωτισμού.

Επαναλαμβάνω, για μια ακόμη φορά, ότι η Σύρος είναι από τα πλέον θωρακισμένα υγειονομικά μέρη της χώρας μας και μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά COVID-19 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς διαθέτει μοριακό αναλυτή για ανίχνευση του ιού, κλωβό αρνητικής πίεσης για ασφαλή μεταφορά ασθενών, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και βάση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ.

Ως Δήμαρχος και ως γιατρός, απευθύνομαι τώρα σε εσάς με υψηλό αίσθημα ευθύνης έχοντας πλέον επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι παρακολουθώ το θέμα στενά και θα σας ενημερώνω κάθε φορά που θα έχω στη διάθεσή μου επίσημα στοιχεία.

Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά σύνεση, υπευθυνότητα και ψυχραιμία".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News