Σύρος - Λεονταρίτης: "Ευθύνη ανακοίνωσης κρουσμάτων έχει ο ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία"

"Δηλώνω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ, ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, ότι μέχρι και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ουδεμία επίσημη ανακοίνωση για οποιοδήποτε ιατρικό περιστατικό". Αυτό είχε αναφέρει χθες το βράδυ ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης και με αφορμή το θέμα "κρούσμα κορωνοϊού στην Σύρο"  παίρνοντας όπως ήταν λογικό άμεσα θέση...

Και είχε προσθέσει ανάμεσα στα άλλα ότι " Αυτό το οποίο όμως μπορώ να δηλώσω ρητά και κατηγορηματικά, είναι ότι υπάρχει πλέον πολύ μεγάλη χαλάρωση, παντού... Λίγοι τηρούν τα μέτρα προστασίας και αυτή η συμπεριφορά είναι πολύ πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ από το οποιοδήποτε κρούσμα. Αυτό απομονώνεται και αντιμετωπίζεται... Οι ασυμπτωματικοί που μπορεί να κυκλοφορούν μεταξύ μας, είναι μεγαλύτερος κίνδυνος για την διασπορά, της νόσου. Βεβαίως, καλό είναι να γνωρίζουμε εάν υπάρχει κρούσμα, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να τηρούμε τα μέτρα προστασίας μόνοι μας, χωρίς δικαιολογίες".

Ομως, το θέμα έχει πάρει διαστάσεις... Ολοι ψάχνουν να βρουν τη συμβαίνει, η φημολογία έχει φτάσει στα ύψη και ο κος Λεονταρίτης προχώρησε σε δεύτερη παρέμβαση.. Τι αναφέρει; Οτι  "την αποκλειστική ευθύνη για ανακοίνωση κρουσμάτων έχει ο ΕΟΔΥ και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας"

Αναλυτικά η δεύτερη αναφορά του σήμερα...

"Δεδομένου του ότι το τελευταίο χρονικό  διάστημα γίνονται ανακριβείς αναφορές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ακόμη και από θεσμικούς παράγοντες, για την ευθύνη και αρμοδιότητα ενημέρωσης της κοινής γνώμης αναφορικά με την ύπαρξη  ή μη κρουσμάτων κορωνοϊού και  προς αποφυγήν συνέχισης της διασποράς ανακριβειών, επιθυμώ να διευκρινίσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα ακόλουθα: 

Την αποκλειστική ευθύνη για τη δημοσιοποίηση κρουσμάτων υγειονομικών απειλών  φέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ν 4633/2019), που  τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά  πρωτόκολλα, ενημερώνει τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κεντρικό επίπεδο, η οποία με τη σειρά της  πληροφορεί τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές προκειμένου να ελέγχουν τη τήρηση των οδηγιών της υποχρεωτικής καραντίνας από τους νοσούντες".

 

Διαβάστε εδώ τα τελευταία νέα μέσω της ιστοσελίδας naxospress.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News