Σύρος - Νοσοκομείο: Απέκτησε πρόσβαση στο UpToDate

Καλά νέα... Πολύ καλά νέα και ενδεχομένως να επηρεάζουν και τη Νάξο... Αναφερόμαστε στην είδηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου "Βαρδάκειο και Πρώιο" κος Μιχάλης Ζουλουφός και σύμφωνα με την οποία, το Νοσοκομείο Σύρου απέκτησε το, κορυφαίο στον κόσμο, σύστημα υποστήριξης λήψης κλινικών αποφάσεων UP TO DATE για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του. Οσο για τη σχέση με τη Νάξο; Από τη στιγμή που τα δύο Νοσοκομείο είναι διασυνδεδεμένα, προφανώς θα έχουν και οι γιατροί της Νάξου αυτή τη δυνατότητα... 

Συγκαταλέγεται, έτσι, ανάμεσα στα λιγοστά Ελληνικά νοσοκομεία (7 δημόσια και 2 ιδιωτικά) που διαθέτουν μια τέτοια δυνατότητα  Με πρόσβαση σε πάνω από 11.800 κλινικά θέματα, που αφορούν περισσότερες από 25 ειδικότητες, γιατροί και νοσηλευτές ενημερώνονται σε σύντομο χρόνο, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις της ειδικότητάς τους, στους χώρους παροχής της φροντίδας, δηλαδή δίπλα στους ασθενείς τους. Μπορούν, έτσι, να λαμβάνουν τάχιστα τις σωστές αποφάσεις, βασισμένοι σε διεθνώς αποδεκτά επιστημονικά τεκμήρια.

Το UPTODATE περιέχει πάνω από 9.300 οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης περιστατικών, με βάση επιστημονικά τεκμήρια, αλλά και με βάση τη διεθνή κλινική εμπειρία. Περιέχει, επίσης, περισσότερες από 6.500 μονογραφίες φαρμάκων, με συστάσεις της ιατρικής κοινότητας και υπολογιστές για τη δοσολογία των ουσιών, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το ιστορικό του κάθε ασθενή. Περιλαμβάνει περισσότερα από 1.500 άρθρα εκπαίδευσης των ασθενών για την αυτοδιαχείριση των παθήσεών τους.

Ως αποτέλεσμα, η χρήση του UPTODATE αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην παροχή περίθαλψης υψηλών προδιαγραφών, για όλους τους ασθενείς του Γ.Ν. Σύρου, προλαμβάνοντας διακυμάνσεις στην ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας. Πάνω από 80 μελέτες συνδέουν τη συστηματική χρήση του συστήματος με βελτιωμένα κλινικά αποτελέσματα και με τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους κάθε Νοσοκομείου.

Η προμήθεια του UPTODATE έγινε στο πλαίσιο του έργου αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού και δικτυακού εξοπλισμού του Νοσοκομείου με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και είναι 5ετούς διάρκειας. Το UPTODATE χρησιμοποιούν σήμερα 2 εκατομμύρια γιατροί και 36.500 νοσηλευτικά ιδρύματα, σε 191 χώρες του κόσμου. 

Από οποιοδήποτε τερματικό του Νοσοκομείου μπορείτε να συνδεθείτε ελεύθερα: www.uptodate.com/online

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News