Σύρος: "Το Νοσοκομείο έχει δυναμική ανάπτυξη και αποδεικνύεται καθημερινά"

Με κοινό παρανομαστή ότι το νοσοκομείο της Σύρου, διαγράφει μία δυναμική ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, των αρχών του τόπου, καθώς και των εκπροσώπων των Συλλόγων.

Τομή, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις όλων, υπήρξε η δημιουργία της βάσης του ΕΚΑΒ στη Σύρο, το οποίο εξυπηρετεί το σύνολο των νησιών των Κυκλάδων, καθώς και η δημιουργία και λειτουργία, σε σύντομο χρονικό διάστημα, της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), καθώς και της Παιδιατρικής Κλινικής.

«Το νοσοκομείο βρίσκεται σε μια δυναμική ανάπτυξη. Η ανάπτυξη αυτή αφορά και τα τμήματα και το ανθρώπινο δυναμικό μας. Επιγραμματικά να αναφέρω ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν προσληφθεί πενήντα άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, ιατρικό και λοιπό προσωπικό, ενώ αναπτύχθηκαν τμήματα και ιατρεία.

Επίσης, έχουν αξιοποιηθεί οι πόροι από το πρόγραμμα δημοσίων ενδύσεων και το ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη του εξοπλισμού και των υποδομών του Νοσοκομείου μας. Αυτή η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και τον καινούριο χρόνο γιατί είναι μέσα στους στρατηγικούς στόχους της ηγεσίας του υπουργείου, της πολιτική ηγεσίας, και της Διοικήτριας της 2ης ΥΔΕ και δική μου, ούτως ώστε να έχουμε μια περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση, καθώς στόχος είναι το νοσοκομείο Σύρου να έχει μια κομβική θέση στην Υγεία στις Κυκλάδες», τόνισε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της η Διοικήτρια του νοσοκομείου, Μαργαρίτα Μπουραντά.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η σύντομη ομιλία του Διευθυντή των Διοικητικών Υπηρεσιών, Νίκου Τρίτζαλη ο οποίος επισήμανε ότι το 2017 υπήρξε μία θεαματική αύξηση των πολιτών που προσήλθαν στις δομές του νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, για το 2017 εξετάστηκαν στα Εξωτερικά Ιατρεία 34.023 άτομα, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εισήχθησαν 14.537 περιστατικά, πραγματοποιήθηκαν 152 γεννήσεις, έγιναν 4.867 αιμοκαθάρσεις, 1.928 χειρουργεία.

Ο κ. Τρίτζαλης σημείωσε επίσης, ότι ενώ στο τέλος του 2016 έγινε η προμήθεια του νέου μαγνητικού τομογράφου, ουσιαστικά αυτός τέθηκε σε λειτουργία την περασμένη χρονιά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να πραγματοποιηθούν 720 μαγνητικές, ενώ ο νέος αξονικός διενέργησε 3.667 τομογραφίες.

Στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, έκανε λόγο και ο Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Ευάγγελος Πανοηλίας, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι ένα αίτημα πολλών χρόνων, η βάση του ΕΚΑΒ στη Σύρο, έγινε πλέον πραγματικότητα.

Για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη λειτουργία του νοσοκομείου, το νοσηλευτικό προσωπικό, έκανε λόγο η πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων της νοσοκομειακής μονάδας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Κατερίνα Καλογεράκη, τονίζοντας ότι πέρα από την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με επικουρικούς γιατρούς και με εργαζομένους μέσω προγραμμάτων το ΟΑΕΔ, θα πρέπει να γίνουν ενέργειες για μόνιμο προσωπικό.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τμήματος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου, Μιχάλης Ζόρπας, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη αναπλήρωσης του ιατρικού προσωπικού το οποίο σε λίγα χρόνια θα αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί, ότι η Διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Μπουραντά δήλωσε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες αναπλήρωσης κάθε κενού που δημιουργείται στις θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τέλος, για τις αναβαθμιζόμενες υπηρεσίες υγείας, όπως άλλωστε επιτάσσει και το Σύνταγμα, μίλησε και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Αλέξανδρος Σπόντης.

Τα εύσημα για τις υπηρεσίες που προσφέρει η υγειονομική μονάδα του νησιού, έδωσαν ο Επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας, κ.κ, Πέτρος Στεφάνου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, Απόστολος Ρουσσουνέλος, καθώς και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων του νησιού.