Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΣύρος: "Το Νοσοκομείο έχει δυναμική ανάπτυξη και αποδεικνύεται καθημερινά"

Σύρος: “Το Νοσοκομείο έχει δυναμική ανάπτυξη και αποδεικνύεται καθημερινά”

|

Εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, των αρχών του νησιού, καθώς και εκπροσώπων των Συλλόγων στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου – Τι ειπώθηκε όσον αφορά τον απολογισμό δράσης αλλά και οι επόμενοι στόχοι για την πλήρη αναβάθμισή του 

Με κοινό παρανομαστή ότι το νοσοκομείο της Σύρου, διαγράφει μία δυναμική ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, των αρχών του τόπου, καθώς και των εκπροσώπων των Συλλόγων.

Τομή, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις όλων, υπήρξε η δημιουργία της βάσης του ΕΚΑΒ στη Σύρο, το οποίο εξυπηρετεί το σύνολο των νησιών των Κυκλάδων, καθώς και η δημιουργία και λειτουργία, σε σύντομο χρονικό διάστημα, της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), καθώς και της Παιδιατρικής Κλινικής.

«Το νοσοκομείο βρίσκεται σε μια δυναμική ανάπτυξη. Η ανάπτυξη αυτή αφορά και τα τμήματα και το ανθρώπινο δυναμικό μας. Επιγραμματικά να αναφέρω ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν προσληφθεί πενήντα άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, ιατρικό και λοιπό προσωπικό, ενώ αναπτύχθηκαν τμήματα και ιατρεία.

Επίσης, έχουν αξιοποιηθεί οι πόροι από το πρόγραμμα δημοσίων ενδύσεων και το ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη του εξοπλισμού και των υποδομών του Νοσοκομείου μας. Αυτή η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και τον καινούριο χρόνο γιατί είναι μέσα στους στρατηγικούς στόχους της ηγεσίας του υπουργείου, της πολιτική ηγεσίας, και της Διοικήτριας της 2ης ΥΔΕ και δική μου, ούτως ώστε να έχουμε μια περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση, καθώς στόχος είναι το νοσοκομείο Σύρου να έχει μια κομβική θέση στην Υγεία στις Κυκλάδες», τόνισε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της η Διοικήτρια του νοσοκομείου, Μαργαρίτα Μπουραντά.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η σύντομη ομιλία του Διευθυντή των Διοικητικών Υπηρεσιών, Νίκου Τρίτζαλη ο οποίος επισήμανε ότι το 2017 υπήρξε μία θεαματική αύξηση των πολιτών που προσήλθαν στις δομές του νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, για το 2017 εξετάστηκαν στα Εξωτερικά Ιατρεία 34.023 άτομα, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εισήχθησαν 14.537 περιστατικά, πραγματοποιήθηκαν 152 γεννήσεις, έγιναν 4.867 αιμοκαθάρσεις, 1.928 χειρουργεία.

Ο κ. Τρίτζαλης σημείωσε επίσης, ότι ενώ στο τέλος του 2016 έγινε η προμήθεια του νέου μαγνητικού τομογράφου, ουσιαστικά αυτός τέθηκε σε λειτουργία την περασμένη χρονιά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να πραγματοποιηθούν 720 μαγνητικές, ενώ ο νέος αξονικός διενέργησε 3.667 τομογραφίες.

Στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, έκανε λόγο και ο Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Ευάγγελος Πανοηλίας, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι ένα αίτημα πολλών χρόνων, η βάση του ΕΚΑΒ στη Σύρο, έγινε πλέον πραγματικότητα.

Για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη λειτουργία του νοσοκομείου, το νοσηλευτικό προσωπικό, έκανε λόγο η πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων της νοσοκομειακής μονάδας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Κατερίνα Καλογεράκη, τονίζοντας ότι πέρα από την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με επικουρικούς γιατρούς και με εργαζομένους μέσω προγραμμάτων το ΟΑΕΔ, θα πρέπει να γίνουν ενέργειες για μόνιμο προσωπικό.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τμήματος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου, Μιχάλης Ζόρπας, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη αναπλήρωσης του ιατρικού προσωπικού το οποίο σε λίγα χρόνια θα αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί, ότι η Διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Μπουραντά δήλωσε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες αναπλήρωσης κάθε κενού που δημιουργείται στις θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τέλος, για τις αναβαθμιζόμενες υπηρεσίες υγείας, όπως άλλωστε επιτάσσει και το Σύνταγμα, μίλησε και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Αλέξανδρος Σπόντης.

Τα εύσημα για τις υπηρεσίες που προσφέρει η υγειονομική μονάδα του νησιού, έδωσαν ο Επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας, κ.κ, Πέτρος Στεφάνου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, Απόστολος Ρουσσουνέλος, καθώς και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων του νησιού.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη – Μύκονος: Μεγάλη πτώση στην αεροπορική επιβατική κίνηση

Πτώση (διψήφιος ο αριθμός) στην αεροπορική επιβατική κίνηση για Μύκονο και Σαντορίνη - Αντίθετα ανεβαίνει η Ρόδος

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Το νέο σχέδιο για “πράσινη” ακτοπλοϊα, επηρεάζει τις άγονες γραμμές;

Μελέτες για τις άγονες γραμμές στο πλαίσιο ΣΔΙΤ – Πρωτοβουλίες για «πράσινη ακτοπλοΐα»

Ναυαγοσώστες: Η κλιματική κρίση προκαλεί κάλυψη των ακτών για περισσότερους μήνες

Ο πνιγμός τουρίστα στα Χανιά την Κυριακή φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για ναυαγοσωστική κάλυψη περισσότερους μήνες τον χρόνο. Ηδη το Σαββατοκύριακο οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν πολλούς στις παραλίες της χώρας

“Olympic Champion Jet”: Το νέο .. ταχύπλοο της SeaJets και σε ποιο δρομολόγιο θα το δούμε φέτος

Το Santorini Palace έφυγε, το Olympic Champion Jet έρχεται.. που θα δρομολογηθεί;

Ελλάδα: Συνεχόμενα ρεκόρ επισκεπτών αλλά με υποδομές της δεκαετίας του 70 (!!!)

Παρωχημένα τα λιμάνια στα νησιά και στα περιφερειακά αεροδρόμια - Πάρος και Νάξος τα μεγαλύτερα παραδείγματα με βάση τις υποδομές τους

Ευρωεκλογές – Debate… γιοκ για φέτος

Μπορεί να ήθελε το ΠΑΣΟΚ ένα debate όπως η Κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη

Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα: Σε Νάξο, Πάρο και Σύρο θα δημιουργηθεί δυναμικότητας 250 MW

Πριν το Πάσχα η ΚΥΑ για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα – Σε ποιές 5 περιοχές θα γίνουν

Blue Star Ferries: Αναχώρηση λίγο πριν τα μεσάνυχτα για το “Blue Star Naxos” προς Παροναξία – Μικρές Κυκλάδες

Ημέρα απεργίας αλλά αρκετά είναι τα πλοία που θα φύγουν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης για τους προορισμούς τους - Δείτε το πρόγραμμα των πλοίων της Blue Star Ferries

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί

Αμοργός – Ενωση Ξενοδόχων: Καθαρίζουμε τον Πύργο της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη

Tην Κυριακή ο Καθαρισμός του Πύργου της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece 2024