Σύρος - Νοσοκομείο: "Εχουμε τέσσερις αλλοδαπούς σε καραντίνα λόγω covid-19"

Το ... μυστήριο λύθηκε όσον αφορά τη Σύρο; Αργά χθες το βράδυ, η διοίκηση του Νοσοκομείου Σύρου προχώρησε σε διευκρινιστική ανακοίνωση, σχετικά με τη φημολογία περί κρουσμάτων covid 19 στο νησί και ενώ χθες είχαμε και την επίσημη ενημέρωση σχετικά με τρία κρούσματα στη Σύρο... τελικα; Τα κρούσματα τέσσερα. Ολοι αλλοδαποί προερχόμενοι από το εξωτερικό και μέσω ελέγχου που έγινε στο "Ελ. Βενιζέλος"... Σημειώνεται ότι θα γίνει σήμερα Κυριακή (28/06) έλεγχος για την εξέλιξη της υγείας τους από τη στιγμή που είναι σε καραντίνα (και όχι στο Νοσοκομείο) και τονίζεται ότι εντός του Νοσοκομείου Σύρου, μόλις ένας ασθενής έχει νοσηλευτεί κι αυτός τον περασμένο Μάρτιο...

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Σύρου αναφέρει:

Kατόπιν ενημέρωσης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης περιστατικών Covid-19, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου “Βαρδάκειο και Πρώιο”, ενημερώνει την τοπική κοινωνία της Σύρου για τα ακόλουθα:

1. Σε δειγματοληπτικό έλεγχο για Covid-19 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών 'Ελευθέριος Βενιζέλος', τέσσερις αλλοδαποί επιβάτες πτήσεων προερχόμενων από εξωτερικό, βρέθηκαν θετικοί. 

2. Πρόκειται για ασυμπτωματικούς ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας. Διενεργήθηκε η ιχνηλάτηση επαφών των ασθενών, από τις ίδιες Αρχές, και παραμένουν άπαντες σε καλή κατάσταση. Επιπλέον, οι στενές επαφές τους είναι σε καλή κατάσταση και αρνητικοί.    

3. Εδόθη εντολή στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου να διενεργήσει τον έλεγχο για την εξέλιξη της υγείας των ασθενών και του συνόλου των στενών επαφών τους, αύριο Κυριακή 28.6.2020. 

4. Ουδείς θετικός ασθενής σε Covid-19 έχει νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, πλην ενός την 24.3.2020. 

5. Η Διοίκηση της ΟΝΕΧ, σε στενή συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων και τις τοπικές Αρχές, έχει εκπονήσει πρωτόκολλο άμεσων ενεργειών σε περίπτωση ανίχνευσης κρούσματος, από την αρχή της πανδημίας, και τηρήθηκε ευλαβικά. Ενδεικτικά, και όχι περιοριστικά, περιλαμβάνει την άμεση καραντίνα υπόπτου κρούσματος, ιχνηλασιμότητα επαφών και τεστ σε όλο το προσωπικό που ήρθε σε επαφή ή ανήκει στο ίδιο συνεργείο. Η Διοίκηση του ναυπηγείου ακολουθεί επακριβώς τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες Αρχές και έχει προτάξει από την πρώτη στιγμή την διαφύλαξη της ατομικής και δημόσιας υγείας.  

6. Τα θετικά κρούσματα εμφανίστηκαν μετά την άρση της καραντίνας, όταν η Χώρα έχει ανοίξει πλέον τα σύνορα της, και συνίσταται η διατήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και αποφυγής συγχρωτισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News