Τα νησιά εκπέμπουν SOS λόγω έλλειψης ασθενοφόρων (video)

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η εικόνα που φέρει ο χώρος της Υγείας στα ελληνικά νησιά, με τις ελλείψεις  να κρούουν το κώδωνα του κινδύνου καθώς οι επιπτώσεις μπορούν να αποβούν μοιραίες για την τύχη των ασθενών.

Ενώ επίσημα η χώρα έχει εισέλθει στην τουριστική περίοδο, νησιά όπως η Μύκονος προσλαμβάνουν διασώστες προκειμένου να μην μείνει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα χωρίς ασθενοφόρα

Ένα ασθενοφόρο για ολόκληρη την Σκιάθο

 

Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση της Σκιάθου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 το νησί του Σαρωνικού διαθέτει μόνο ένα ασθενοφόρο με μόλις δυο οδηγούς, ενώ σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού τον οδηγό του οχήματος συνοδεύει ένας αγροτικός γιατρός ή σε άλλη περίπτωση ο οδηγός απορριμματοφόρου.

Η ανοργανωσιά ωστόσο στον πολύπαθο χώρο της υγείας δεν σταματούν εδώ.

Ένας άνδρας στη Σαντορίνη

 

Ένας άνδρας στη Σαντορίνη, την περασμένη Κυριακή, ξεψύχησε περιμένοντας επί μια ώρα και 40 λεπτά το ασθενοφόρο, αφού είχε εμπλακεί σε τροχαίο. εν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ο θάνατος του προήλθε από σύγκρουση με άλλο όχημα ή αν έχασε τον έλεγχο του δικύκλου στο οποίο επέβαινε.

Στο τόπο της τραγωδίας έφτασε η οικογένεια του άτυχου οδηγού, που έπαθε σοκ, με μια γυναίκα, που εκτιμάται ότι είναι η σύζυγος του, να λιποθυμά στο οδόστρωμα, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνθρωπος που αρχικά επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ, ζητώντας βοήθεια για τον οδηγό που είχε χτυπήσει, του είπαν ότι το μοναδικό ασθενοφόρο που διαθέτει το νησί βρίσκεται σε ένα άλλο ατύχημα που εμπλέκεται ένας τουρίστας. Αργότερα όμως, στο σημείο του δυστυχήματος έφτασαν δύο ασθενοφόρα!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το δεύτερο ασθενοφόρο του νησιού, που έφτασε πρόσφατα από τη Νάξο, παραμένει παροπλισμένο, εξαιτίας της έλλειψης διασωστών.

Οι μόλις εννέα άνδρες του ΕΚΑΒ προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και να καλύψουν τις τρεις βάρδιες του 24ώρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News