Τήνος - "Υγεία για Ολους": Απολογισμός δράσης και η παρουσία Γιάννη Βλασερού

Τήνος - Γιατροί

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Υγεία για Όλους» και σε συνεργασία με τη 2η ΔΥΠΕ, το Δήμο Τήνου, την Παιδιατρική κλινική «ΜΗΤΕΡΑ», την Ωτ/γική κλινική του Γ.Ν «Ελπίς», το Κέντρο Υγείας Τήνου, το Θεραπευτήριο Doctors Hospital και το Κέντρο Υγείας Δραπετσώνας πραγματοποιήθηκε Ιατρική παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων στο Κέντρο Υγείας Τήνου, στις 14 και 15 Μαΐου 2022.

Συνολικά εξετάστηκαν πάνω από 150 ενήλικες και παιδιά. Η ομάδα των γιατρών αποτελούνταν από Καρδιολόγο, Ενδοκρινολόγο, Ωτορινολαρυγγολόγο, Γυναικολόγο, Μαία και Παιδίατρο. H Ορθοπεδική εξέταση ακυρώθηκε λόγω ασθένειας του γιατρού και θα προγραμματιστεί εκ νέου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Τήνου. 

Ανάμεσα στους γιατρούς και ο καρδιολόγος Γιάννης Βλασερός, με καταγωγή από τη Νάξο. Κι όπως διαβάζουμε στη σελίδα του στα social media " Εθελοντική ιατρική εξόρμηση στην Τήνο . Το Σαββατοκύριακο 14 με 15 Μαΐου βρεθήκαμε μια ομάδα ειδικευμένων ιατρών Καρδιολόγου Ενδοκρινολόγου, Ωτορινολαρυγγολόγου, Γυναικολόγου καί Παιιδιάτρου στα πλαίσια του προγράμματος  «Υγεία γιά όλους » καλεσμένοι από τον Δήμο Τήνου, για να καλύψουμε εθελοντικά κάποιες ανάγκες περιθαλψης στα νησί της Μεγαλόχαρης.

Προσωπικά εξέτασα κλινικά και με ηλεκτροκαρδιογράφημα και υπέρηχο καρδιογράφημα 40 άτομα εισπράττοντας την ικανοποίηση και την ευγνωμοσύνη των εξετασθέντων. Εισπράξαμε την ευγνωμοσύνη των εξετασθέντων και αισθανθήκαμε την ικανοποίηση για τη μικρή μας προσφορά στην κρατική περίθαλψη του νησιού, η οποία δυστυχώς παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις των οποίων γίναμε μάρτυρες.

Ίσως το κυρίαρχο θέμα που απασχολεί την στελέχωση αυτή τη στιγμή του Κέντρο Υγείας Τήνου είναι η έλλειψη ειδικευμένου Παθολόγου ή Γενικού Ιατρού με αποτέλεσμα να μην αναγράφονται παραπεμπτικά για εξετάσεις ΕΟΠΥΥ και οι ασθενείς να απευθύνονται σε Ιδιώτες. Άλλη μια επιβεβαίωση των δυσλειτουργιών του ΕΣΥ στα νησιά μας που χρήζει ειδικής ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής πολιτικής υγείας στον νησιωτικό χώρο"

 

Ο Δήμος Τήνου, ιεραρχώντας τα θέματα υγείας σε πρώτη προτεραιότητα, ευχαριστεί θερμά την ομάδα των γιατρών για την υλοποίηση της δράσης και ιδιαίτερα για την ευγενική χορηγία τους, τις επιχειρήσεις:
Cavos Hotel, Porto Raphael Hotel, Ξενοδοχείο Αγέρι, Ξενοδοχείο Ακτή Αιγαίου και το γραφείο ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων Vidalis Rent a Car.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News