Βελέντζειο Ιδρυμα, Δήμος Πάρου βίοι αντίθετοι;

Μετά από ένα χρονικό διάστημα όπου το αεροσκάφος – ασθενοφόρο του Βελεντζείου Ιδρύματος ήταν καθηλωμένο στο έδαφος για διάφορους λόγους, τώρα εμφανίζεται έτοιμο για …δράση. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλοι σύμφωνοι με την απογείωσή του. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται μέσα από το δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα η διοίκηση του Βελεντζείου Ιδρύματος Πάρου για να ενημερώσει τους πολίτες του νησιού – και όχι μόνο – για όσα έγιναν στη διάρκεια της συνάντησης / ενημέρωσης η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (18/10) με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάρου.

Κι εκεί φάνηκε ότι υπάρχει διαφορά …φιλοσοφίας. Από τη μία το Βελέντζειο Ίδρυμα, ανακοίνωσε τη δυνατότητα που πλέον έχει για τη δημιουργία φορέα διαχείρισης και αξιοποίησης του ασθενοφόρου αεροσκάφους ή συνεργασίας του με ήδη υφιστάμενο φορέα, κάτι που βρήκε σύμφωνους τους τρεις επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας. Και από την άλλη ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος που άφησε να εννοηθεί ότι πρόθεση δική του αλλά και της δημοτικής πλειοψηφίας είναι να παρουσιάσει μία άλλη πρόταση…. Λέτε να κάνει την έκπληξη; .

Αναλυτικά, το Βελέντζειο Ίδρυμα, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, τα παρακάτω:

“Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής, μετά από πρωτοβουλία-πρόσκληση της Διοικούσας Επιτροπής του Βελεντζείου Ιδρύματος, συνάντηση με τους τέσσερις επικεφαλής των  παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου.

Σκοπός της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν και πέντε επιστημονικοί σύμβουλοι του Ιδρύματος, ήταν η ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις αλλά και η ανακοίνωση των αποφάσεων του Ιδρύματος που αφορούν το ασθενοφόρο αεροσκάφος, στο πλαίσιο των κοινωφελών του δράσεων στον τομέα της υγείας.

Αρχικά, εκτέθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά οι σοβαροί οικονομικοί λόγοι, τα εμπόδια και ο πόλεμος συμφερόντων εντός και εκτός Πάρου, που έχουν αναστείλει εδώ και δύο χρόνια, τη λειτουργία του ασθενοφόρου αεροσκάφους και τις πτήσεις αεροδιακομιδών εκτάκτων περιστατικών.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τα δεδομένα που προκύπτουν από το νέο Νόμο περί λειτουργίας των Κοινωφελών Ιδρυμάτων, οι ενέργειες που έχουν ήδη γίνει προς την κατεύθυνση αυτή καθώς επίσης οι τελικές αποφάσεις του Ιδρύματος αλλά και οι νέες προοπτικές για την περαιτέρω αξιοποίηση του ασθενοφόρου αεροσκάφους, ώστε η λειτουργία  και η προσφορά του να είναι συνεχής και απρόσκοπτη.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε η δυνατότητα πλέον του Ιδρύματος για τη δημιουργία φορέα διαχείρισης και αξιοποίησης του ασθενοφόρου αεροσκάφους ή συνεργασίας του με ήδη υφιστάμενο φορέα. Η  εξέλιξη αυτή διασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή προσφορά του Ιδρύματος στον τομέα των αεροδιακομιδών και κατ’ επέκταση στον εν γένει τομέα της υγείας στην Πάρο.

Οι τρείς επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας δήλωσαν την ταύτισή τους με την κατεύθυνση του Βελεντζείου Ιδρύματος και στήριξαν τις πρόσφατες αποφάσεις του σχετικά με το καθεστώς επαναλειτουργίας του ασθενοφόρου αεροσκάφους, σε αντίθεση με το  Δήμαρχο Πάρου ο οποίος δήλωσε ότι πρόθεση δική του αλλά και της δημοτικής πλειοψηφίας είναι να παρουσιάσει άλλη πρόταση, σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν του Βελεντζείου Ιδρύματος.

Τέλος, όπως τονίστηκε στη συνάντηση από την Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, το Βελέντζειο Ίδρυμα πιστό στα πλαίσια του κοινωφελούς του έργου,  θα εντείνει τις ενέργειές του για την κατά το δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία και επαρκέστερη αξιοποίηση  του ασθενοφόρου αεροσκάφους, ώστε να προσφέρει και πάλι τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε όσους το έχουν ανάγκη.”