Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγεία"Βοηθείστε μας ….. Στην προσπάθειά μας !!!

“Βοηθείστε μας ….. Στην προσπάθειά μας !!!

|

Η έκκληση που απευθύνει ο πρόεδρος της κοινότητας Απειράνθου με στόχο τι άλλο την κάλυψη των αναγκών που έχει το ιατρείο του χωριού σε φάρμακα και αναλώσιμα ενόψει της θερινής σεζόν που ξεκινάει  – Ποιοι έχουν προσφέρει ήδη βοήθεια και τους ευχαριστεί ο κος Μπάκαλος

 

Μέσα Δεκεμβρίου και η Απείρανθος πανηγυρίζει… Κι αυτό γιατί έρχεται στο χωριό αγροτικός γιατρός που έχει ως ρόλο να επανδρώσει το ιατρείο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι λύθηκαν και τα προβλήματα σε θέματα υγείας. Ο γιατρός κος Χριστοφίδης κάνει ότι μπορεί αλλά μερικές φορές νιώθει …αδυναμία από τη στιγμή που του λείπουν ακόμη και τα βασικά σε αναλώσιμα ή φάρμακα. Και έτσι ο πρόεδρος του χωριού κος Μπάκαλος μέσω της ιστοσελίδας του κάνει έκκληση για βοήθεια και ενίσχυση του αγροτικού ιατρείου από τη στιγμή μάλιστα που έρχεται και η τουριστική σεζόν με το χωριό να γεμίζει από επισκέπτες Ελληνες και ξένους…

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση όπου εκτός της έκκλησης βλέπουμε και τις προσωπικές ευχαριστίες του προέδρου προς όσους έχουν βοηθήσει έως τώρα στη στελέχωση του ιατρείου..

«Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Απειράνθου Γεώργιος Μπάκαλος, απευθύνει έκκληση στους δημότες και στους οργανωμένους φορείς, ζητώντας Βοήθεια σε προσφορά φαρμάκων και ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΠΑΡΑΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ για τις ανάγκες ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ και ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ του ιατρείου του χωριού. « Ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και στις ανάγκες περίθαλψης όχι μόνο των ασθενών – συγχωριανών μας, αλλά και των επισκεπτών ( εν όψει έναρξης θερινής περιόδου , με αύξηση επισκεψιμότητας στο χωριό). Δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας μέσα από την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης για την περίθαλψη των συντοπιτών μας !!!!

Ακόμα και αν εσείς οι ίδιοι δεν μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί”. Βοηθείστε μας με τον τρόπο σας.

Παράλληλα, κάνουμε έκκληση προς όλους τους ΑΠΕΡΑΘΙΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ή που έχουν σχέση με ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, ή εργάζονται σε ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, σε οργανωμένους φορείς (ΣΥΛΛΟΓΟΙ κ.λ.π.) να βοηθήσουν ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ – ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, που θα εγγυάται την πλήρη πρόσβαση κάθε ανθρώπου που ζει στο χωριό και όχι μόνο.

Αξιοσημείωτο δε είναι, ότι όπως ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ από παρακάτω φωτογραφίες, ΠΡΙΝ από την ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗΣ ΚΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ του Αγροτικού Ιατρείου Απειράνθου, οι αποθηκευτικοί χώροι φαρμακευτικού υλικού ,……ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΕΙΟΙ !!!;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

“Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά μας τις προσφέρουμε σε πολίτες που έχουν ανάγκη. Οι άνθρωποι που ζητάνε την βοήθεια μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι ή/και χαμηλόμισθοι-χαμηλοσυνταξιούχοι”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Κοινότητας.

Όπως αναφέρει ο ιατρός του χωριού, στο κοινωνικό ιατρείο «οι ανάγκες είναι πολλές, πιο συγκεκριμένα όμως χρειαζόμαστε άμεσα τα παρακάτω φαρμακευτικά υλικά :

Σύριγγες 10 ml     Ποσότητα – 40-

Χειρουργικά Πέδια με Οπή      Ποσότητα – 40-

Ράμματα Nylon No 3.0    Ποσότητα – 50-

Ράμματα Nylon No 4.0    Ποσότητα – 30-

Ράμματα Nylon No 5.0    Ποσότητα – 30-

Ράμματα Ταχείας Απορροφήσεως (SAFIL) No 3    Ποσότητα – 20-

Ράμματα Ταχείας Απορροφήσεως (SAFIL) No 4    Ποσότητα – 20-

Ράμματα Ταχείας Απορροφήσεως (SAFIL) No 5    Ποσότητα – 20-

Χειρουργικές λαβίδες    Ποσότητα -2-

Βελονοκάτοχοι      Ποσότητα -2-

Ανατομικές Λαβίδες       Ποσότητα -2-

AMBU          Ποσότητα -2-

SYLFIO CREAM 1%        Ποσότητα -3-

Εισπνεόμενα (aerolin )

Αντιβιοτικά για παιδιά σε σιρόπι (amoxicillin, augmentin )

Αντιβιοτικά για ενήλικες (ciprofloxacin 500 και 750 mg, amoxicillin, amoxicillinclavylanic acid, bactrimel, κεφακλόρη)

Δερματικές κρέμες και αντιμηκυσιακές (Fucidin acid, fucicort, jylokin kream, kenacomb κλπ)

Κολλύρια (tobrex, tobradex)

Παυσίπονα – αντιπυρετικά σιρόπια για παιδιά (depon, ponstan κλπ)

Το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ Απειράνθου λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Κέντρου Υγείας Νάξου, που και το ίδιο, μέσα σε ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ , αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας . Καθώς επίσης το ΑΓΡΟΤΙΚΟ μας ΙΑΤΡΕΙΟ λειτουργεί σε μεγάλο ποσοστό με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και την εθελοντική εργασία των κατοίκων του χωριού, καθώς και του υπαλληλικού προσωπικού του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, ενώ δεν αποδέχεται χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες.

« Όσοι θέλουν να βοηθήσουν… τους ευχαριστούμε θερμά».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22850-61206 (Ιατρείο) στις ώρες λειτουργίας του και 22850 – 61361 (Γραφείο Τοπικής Κοινότητας).

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ !!!!!

Αισθάνομαι την υποχρέωση και την ανάγκη να εκφράσω δημόσια την ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ μου, καθώς και ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ για τις παρακάτω ευγενείς προσφορές σε καιρούς οικονομικά χαλεπούς και σε δυσχερείς συγκυρίες και θεωρώ ότι , ΤΕΤΟΙΑ παραδείγματα είναι άξια προς μίμηση και καθήκον όλων μας είναι, να προβάλλονται τέτοιες ενέργειες!!!!!

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ακόμη και σε μικρές κοινωνίες ανθρώπους που ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ και αποδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και αληθινή αγάπη προς τον συνάνθρωπο .

Αυτή είναι η άλλη Ελλάδα που κρατά την χώρα ζωντανή !!!

Και συγκεκριμένα ΘΕΡΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ :

1. Το κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών « ELEKTRONET KAMPERIS » ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ . Για την προσφορά ολοκαίνουριου πλυντηρίου ρούχων, για τις ανάγκες εξοπλισμού του Αγροτικού μας Ιατρείου. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον συντοπίτη μας Μιχάλη Ατσαλίνο, που με δικές του ενέργειες πραγματοποιήθηκε η εν λόγω δωρεά.

2. Την εταιρεία ιατρικών εφοδίων « PALMOS AE » στη Ν. ΙΩΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ, για την προσφορά ενός σετ Ηλεκτροδίων για τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, που υπήρχε στο Ιατρείο και ήταν ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ , λόγω έλλειψης των .

3. Τους αδελφούς Κατεινά Μιχαήλ και Δημήτρη, ιδιοκτήτες του ΚΑΦΕ ΣΑΜΑΡΑΔΙΚΟ και μίνι μάρκετ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ στην Απείρανθο, που για άλλη μια φορά προσέφεραν στην μνήμη του πατέρα τους και εκείνοι ένα σετ Ηλεκτροδίων για τον ίδιο Απινιδωτή του Αγροτικού μας Ιατρείου.

4. Τον Συντοπίτη μας Μανώλη Ιωάννη Χατζηπέτρο (Ασφαλιστικό Σύμβουλο) , που πρόσφερε σημαντική ποσότητα αναλώσιμου φαρμακευτικού υλικού. Επίσης χρέος μου είναι να ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ότι με ενέργειες του ιδίου, πριν από λίγο διάστημα ΔΩΡΗΘΗΚΕ στο Δημοτικό Σχολείο Απειράνθου « Φωτοαντιγραφικό Μηχάνημα ».

5. Το κατάστημα υδραυλικών ειδών «ΕΠΤΑΗΜΕΡΟΣ» στη Χώρα Νάξου και τον Γεώργιο Μανωλά, για την έκπτωση στην τιμή αγοράς νέου θερμοσίφωνα του Αγροτικού Ιατρείου, που αντικαταστάθηκε.

6. Το κατάστημα αναμνηστικών – ειδών δώρου « ΥΠΕΡΩΟΝ » στην Απείρανθο και συγκεκριμένα την κυρία Χανιώτη Μαρία , για την δωρεά του παραπάνω θερμοσίφωνα .

7. Και πάνω από όλα και όλους, ευχαριστούμε τον Ιατρό μας Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, για τις άοκνες και φιλότιμες προσπάθειές του όλο αυτό το διάστημα !!!!!
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα