Βραδιά λάμψης Αστέρων με θέμα Εργασιακή Υγεία και Ασφάλεια

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Τελετή Απονομής των Health & Safety Awards 2018. Για μια ακόμα χρονιά, η αγορά επικρότησε «ηχηρά» τις καλύτερες πρακτικές για την Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν 300 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς.

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Χριστοδούλου, «άνοιξε» τη βραδιά παρουσιάζοντας στοιχεία σχετικά με την ΥΑΕ στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την «αξία» της φαρμογής όλων των σχετικών διατάξεων. Στη συνέχεια, επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης των θεμάτων ΥΑΕ και πολλαπλές αναδυόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες. Ταυτόχρονα, ο Χριστοδούλου τόνισε ότι μεγαλώνει η ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της ΥΑΕ και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που εστιάζουν σε δραστηριότητες ενημέρωσης, προβολής και επιβράβευσης σχετικών προσπαθειών. Η διοργάνωση των Health & Safety Awards, υποστήριξε ο πρόεδρος, συμβάλλει με συνέπεια εδώ και 6 χρόνια καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της βραδιάς υπήρξε η απονομή των Τιμητικών Βραβείων προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (το βραβείο παρέλαβε ο Λυμπέρης Ζαμπέτας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Περιβάλλοντος και Συνταγματάρχης του Νομικού Σώματος), το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (το βραβείο παρέλαβε ο Θεόδωρος Δέδες, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου) και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη “CSR HELLAS” (το βραβείο παρέλαβε ο Πάκης Παπαδημητρίου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.) για τη συνολική συνεισφορά τους στον κλάδο.

Στην πρώτη ενότητα που απευθυνόταν σε «Εταιρείες, Φορείς και Οργανισμούς», Winners στον κλάδο τους αναδείχθηκαν οι FrieslandCampina Hellas, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Παπαστράτος, Goldair Handling, Knauf Γυψοποιία και Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής.

Στη δεύτερη ενότητα που βραβεύθηκαν «Δραστηριότητες σε Εγκαταστάσεις και Υποδομές», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες OTE, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος.

Στην τρίτη ενότητα που ήταν αφιερωμένη σε «Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας», στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Μυτιληναίος, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, Ελληνικά Πετρέλαια, Παπαστράτος, Χάλυψ Δομικά Υλικά, Motor Oil - Διυλιστήρια Κορίνθου, Avin Oil, Coral, Όμιλος Ηρακλής, Imerys Greece και OTE.

Αρωμα Κυκλάδων διά χειρός Χάλαρη 

O κυκλαδίτης επιστήμονας και αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Μιχάλης Χάλαρης, Συντονιστής Εκπαιδευτικής Διαδικασίας του μεταπτυχιακού Δ.Δ.Π.Μ.Σ "Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών" ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής, απένειμε τα παρακάτω βραβεία στην ενότητα Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας/ Ετοιμότητα Αντίδρασης σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης:

GOLD

α)ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. (Δράσεις Πυρασφάλειας και Καταστάσεις Εκτάκτων Αναγκών)

β)Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε. (Σχεδιάζουμε, Ελέγχουμε, Βελτιώνουμε)

SILVER

γ)ΔΕΗ Α.Ε. / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (Επιτελική Οργάνωση Ατμοηλεκτρικών Σταθμών).

Επίσης, ο κ. Μιχάλης Χάλαρης, δήλωσε ότι "η υπόθεση της Υγείας και της Ασφάλειας µας αφορά όλους. Την πολιτεία, τους εργαζόμενους και τους εργοδότες. Τα συνδικάτα, οι αντιπρόσωποι των εργαζομένων, οι «κοινωνικοί εταίροι» όπως χρησιμοποιείται ευρέως στην Ευρώπη, έχουν ένα μοναδικό ρόλο στην κοινωνία. Είναι οι εκπρόσωποι των συμφερόντων και των προβλημάτων του κόσμου της εργασίας. Δικαιούνται να συμμετέχουν σε διαλόγους για λογαριασμό των µελών τους, για τις συνθήκες εργασίας, την ανάπτυξη της συνεχούς κατάρτισης των εργαζομένων και βέβαια αυτό αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την επίλυση των προβλητών. Η διασφάλιση της Υγείας και της Ασφάλειας της Εργασίας είναι βασική προϋπόθεση για την Ποιότητα στην Εργασία. Η ενημέρωση και η πρόληψη συνιστούν την καλύτερη επιλογή και γι’ αυτό το λόγο πιστεύω πως η διοργάνωση των Health & Safety Awards, συμβάλλει με συνέπεια εδώ και 6 χρόνια για την συνεύρεση των δημιουργικών δυνάμεων, η οποία είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των στόχων µας για ένα καλύτερο μέλλον".

Η παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Νικολέττα Κρητικού, δημοσιογράφος του Euronews.

Χορηγοί των βραβείων είναι οι εταιρείες GEP και Ergonomia και τιμητικοί υποστηρικτές οι φορείς ΣΒΒΕ, ΣΒΘΚΕ, ΣΕΒΤ και ΣΕΧΒ. 

Χορηγός επικοινωνίας των βραβείων είναι το epixeiro.gr.

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα hsawards.gr