Το ...2015 καλεί τους φίλους του σινεμά

Η ταινία μικρού μήκους προβάλλεται, προωθείται, αναδεικνύεται και χειροκροτείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της μικρού μήκους εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών ταινιών μικρού μήκους σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Εδώ και δεκαπέντε πλέον χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, εντάσσονται σ’ ένα μακρύ ταξίδι επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το "μικρό".

Η Γερμανία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Σερβία, η Ιταλία, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, καθώς και 60 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας έχουν αποτελέσει σταθμούς, λιμάνια και προορισμούς του ταξιδιού του Φεστιβάλ Δράμας. Στη Νάξο το Φεστιβάλ ταξιδεύει και φιλοξενείται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Η θέση του Φεστιβάλ Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των "ταξιδιών" του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.

Οι προβολές των φιλμ που ταξιδεύουν όπως κάθε χρόνο στην Ελλάδα, θα γίνουν σε δύο συνεχόμενες ημέρες, την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου με ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.

Kι ανάμεσά τους, η δικιά μας ταινία. Το 2015. Η πιο σωστά η ταινία μικρούς μήκους (μόλις 6 λεπτά και 56 δεύτερα) που περιγράφεται ως «Η ανθρώπινη ύπαρξη αδύναμη να αντιδράσει σε αυτά που συμβαίνουν γύρω της, εγκλωβισμένη σε ένα φαύλο κύκλο περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή…» Δημιουργοί; Οι Βαγγέλης Παπαδόπουλος και Κώστας Μαθιουλάκης, οι οποίοι ανέλαβαν τη παραγωγή και είναι υπεύθυνοι για το σενάριο και τη σκηνοθεσία καταθέτοντας την πρότασή τους πάνω στο σήμερα (εξού και ο τίτλος «2015», τόσο μακρινό αλλά τόσο κοντά μας) και το πώς έχει διαμορφωθεί στο μυαλό όλων μας…

Το πρόγραμμα της 19ης Νοεμβρίου 

και της 20ης Νοεμβρίου 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News