Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕικόνες της ημέραςΟταν το "Αντάμωμα" με θέα την Ακρόπολη προκάλεσε γευστικούς οργασμούς με τα...

Οταν το “Αντάμωμα” με θέα την Ακρόπολη προκάλεσε γευστικούς οργασμούς με τα πιάτα της Νάξου

|

Ο Γιώργος Δημητροκάλης εντυπωσίασε τους καλεσμένους του την περασμένη Πέμπτη (13/02) στο «360 Cocktail Bar Restaurant»  και οι γεύσεις από την κουζίνα του “Αντάμωμα” προκάλεσαν γευστικούς οργασμούς με αρώματα και προϊόντα Νάξου 

“Ο Γιώργος δεν είναι απλά ένας ακόμα σεφ αλλά είναι ένας μάγος των γεύσεων. Τελειομανής. Σε απογειώνει. Επίσης, ο Γιώργος είναι φιλόσοφος. Είναι πολύ όμορφο και συγκινητικό να ακούς έναν νέο άνθρωπο να μιλάει με τόση αγάπη για τον τόπο του και τους ανθρώπους του Οι νησιώτες ήταν πάντα πιο ανοιχτοί και, βέβαια, ήταν πάντα δημοκράτες. Θα πάω ξανά σύντομα στη Νάξο, θα πάω στο “Αντάμωμα” και θα περιμένω να τελειώσει ο Γιώργος την δουλειά, για να έρθει να κάτσει μαζί μας και να μας πει όμορφες ιστορίες και αυτά που ονειρεύεται… ”. Τάδε έφη .. Pitsirikos, ένας εκ των πιο γνωστών blogger της Ελλάδας που λατρεύει τη Νάξο και με την πρώτη ευκαιρία έρχεται στο «νησί της Αριάδνης».. Πολλοί είναι αυτοί που τον έχουν διαβάσει, λίγοι όμως τον γνωρίζουν.. Και ο Γιώργος Δημητροκάλης, είναι ένας εξ αυτών… Και οι συζητήσεις τους είναι απολαυστικές…

Τι σχέση όμως έχει ο Pitsirikos, ο Γιώργος Δημητροκάλης, το «Αντάμωμα» και η Ακρόπολη; Σε πρώτη φάση καμία.. Όμως, σε δεύτερη ανάγνωση, έχουμε το Φεστιβάλ γεύσεων στο «360 Cocktail Bar Restaurant» που συνεχίζει τις δράσεις του με σκοπό την ανάδειξη της κουζίνας του Αιγαίου και τη συνεργασία με την Aegean Rebreath, μίας ομάδας που δημιουργήθηκε με στόχο να βοηθήσει τις ελληνικές θάλασσες να αναπνεύσουν ξανά, απαλλαγμένες από κάθε τι περιττό και κυρίως πλαστικό… Και την περασμένη Πέμπτη, την παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου, ο Γιώργος Δημητροκάλης, φόρεσε τη ποδιά του και έφερε το «Αντάμωμα», τις γεύσεις της Νάξου στην πλατεία Ηφαίστου, στο Μοναστηράκι με την Ακρόπολη και δη τον Παρθενώνα να μας κοιτάζει και να «ζηλεύει» για την τύχη μας…

Με αγνά προϊόντα της Νάξου, όπως πατάτα, αρσενικό, γραβιέρα, κατσικίσιο τυρί, ψάρια και κρέατα (το ξεχωριστό αρνί) του τόπου μας, κάλμαρε γευστικά το θόρυβο και τη φρενίτιδα της Αθήνας, κάνοντας μας ακόμα μια φορά περήφανους για τον τόπο μας. Δεδομένου και του ζεστού και πανέμορφου χώρου που φιλοξένησε τα νησιά των Κυκλάδων μέσα στα πιάτα του, οι αισθήσεις μας υπεβλήθησαν σε εβδομάδα αποκάλυψης στη καρδιά της Αθήνας .

 Ο Γιώργος γυρίζει τα τραπέζια και ρωτάει.. Θέλει να αφουγκραστεί τις εντυπώσεις των πελατών – γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και έκανε τους διοργανωτές να χαίρονται για την επιλογή της Νάξου ως μία από τις κουζίνας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα –  ως καλός οικοδεσπότης που είναι … «Τελειομανής» δεν τον χαρακτήρισε ο Pitsirikos; Μας κοιτάει και ρωτάει «εντάξει;»… Το ίδιο θα κάνει σε όλους; Θέλει να ακούσει κριτική, σχόλια.. Και όταν τον ρωτάμε εμείς τι θέλει να προσφέρει στους καλεσμένους του, απαντάει «τη Νάξο, κρατώντας την αγνή πρώτη ύλη, κάνοντας ένα τουίστ. Αλλάζω απλά τη νότα, κρατώντας την παραδοσιακή βάση… Εδώ σας έχουμε ουσιαστικά μία παλέτα γεύσεων. Η προετοιμασία έγινε κανονικά (αρωγός του ο σεφ του 360 Γιάννης Πατσόπουλος και η ομάδα του), φέραμε ότι μπορούσαμε από το νησί και το αποτέλεσμα είναι στο πιάτο σας». Εκεί λοιπόν που η παράδοση συναντάει την μοντέρνα εκδοχή της… και βέβαια τονίζει ιδιαίτερα την γεύση που προσφέρει το αρνί, ένας κρέας που για αρκετούς από εμάς ενδεχομένως να είναι και παρεξηγημένο «ο ευλογημένος τόπος όπως είναι η Νάξος δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει καλό κρέας.. Και τα αμνοερίφια είναι ότι καλύτερο… καλή βοσκήσιμη ύλη και το κρέας τους μοναδικής ποιότητας»… Δεν προκαλεί άλλωστε απορία το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια τα αμνοερίφια της Νάξου (και Αμοργού) να πάρουν πιστοποίηση Ποιότητας και να γίνουν αυτό που λέμε Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ)

Όσο για το τι δοκιμάσαμε; Ζαμπόνι και αρσενικό τυρί Νάξου για καλωσόρισμα, Φιλεταρισμένο μπαρμπούνι σοτέ με άνηθο, μάραθο και κρέμα γραβιέρας Νάξου και  Χορτόπιτα σχάρας με λευκό τυρί Νάξου ως ορεκτικά… Παντζάρια, με κατσικίσιο τυρί Νάξου, καρύδια και ξινόμηλο για την σαλάτα, ενώ στο κυρίως πιάτο «Αρνί μπάτουδο» αρωματικό ριζότο με χορταρικά, φρέσκα μυρωδικά, σταφίδα, κουκουνάρι και ξεψαχνισμένο αρνί… Και η γευστική κρουαζιέρα μας στη Νάξο έκλεισε με πανακότα από κίτρο Νάξου, κι έτσι, με ευτυχισμένο ουρανίσκο αποχαιρετίσαμε το Γιώργο και το εξαιρετικό αυτό μαγαζί. Ανανεώσαμε το ραντεβού στη Νάξο, όπου θα έχουμε την άνεση να απολαύσουμε τις γεύσεις εντός έδρας….


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα