Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
Naxos PressΓαστρονομία

Γαστρονομία

Νάξος: Πασχαλινό τραπέζι με βάση την παράδοση στον «Φάρο» Αλυκού (video – photos)

Πάσχα στο «Φάρο» Αλυκού σημαίνει πάνω απ’ όλα απόλαυση … Προστάσεις που αιχμαλωτίζουν τον ουρανίσκο .... (photos)

Νηστεία: Εύκολοι και νόστιμοι συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε

Ιδανικοί συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε την περίοδο της νηστείας

Φασολάδα: Με τι …φασούλια φτιάχνεται το εθνικό μας φαγητό

Σκέψου να ’ταν πλημμυρισμένα τα μαγαζιά με ντόπια φασούλια και ντόπια ροβύθια και φακές. Σκέψου να τα μαγειρεύαμε με γνώση, σεβασμό και επίγνωση του μεγαλείου τους

Πάρος – Κατ. Μόσχου: “ζητάμε είναι να προστατέψουν αυτούς που έχουμε απομείνει και ασχολούμαστε με τον πρωτογενή τομέα”

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα (Πάριον Τυροκομείο), και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

National Geographic: Τρία νησιά των Κυκλάδων που ποντάρουν στην γαστρονομία

Το "National Geographic" αναδεικνύει τον ξεχωριστό χαρακτήρα των Κυκλάδων με έμφαση στη γαστρονομία

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Δώδεκα τα κορυφαία εστιατόρια στις Κυκλάδες

Οι "Χρυσοί Σκούφοι" απονεμήθηκαν στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στο ξενοδοχείο «Athenaeum InterContinental», σε μια απολαυστική τελετή - Ποια είναι τα καλύτερα

Ισπανία: Εστιατόριο σερβίρει μενού των επιβατών της πρώτης θέσης του Τιτανικού την 14η Απριλίου 1912

Ισπανία - Σερβίρουν το τελευταίο δείπνο – Τι περιλαμβάνει και πόσο κοστίζει

Κυκλάδες: 5 ταβέρνες “γαστρονομικοί θεσμοί”, ανάμεσά τους “Αξιώτισσα” και “Αρακλειά”

Στις Κυκλάδες ισχύει συνήθως το όσο πιο απλά (ντόπια και αυθεντικά), τόσο πιο καλά. Ειδικά στις ταβέρνες τους.

Γάλλοι Chef “ερωτεύτηκαν” τα τοπικά προϊόντα της Νάξου, τα εντάσσουν στο μενού πολυτελούς εστιατορίου

Γάλλοι Chef βρέθηκαν στη Νάξο ... Απόλαυσαν τοπικά προϊόντα στο κτήμα "Κάμπονες" με την γιαγιά Ιουλιανή (Πολυκρέτη) να δίνει μαθήματα μαγειρικής - Οι εντυπώσεις τους μέσα από την ανάρτηση της Μαρίας Πολυκρέτη και Γιάννη Μαργαρίτη

Γεύσεις Κυκλάδων από δέκα σεφ στο Προεδρικό Μέγαρο, ποιο ήταν το μενού

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο. Ποιος ο λόγος, τι μαγείρεψαν προς τιμή της Προέδρου της Σλοβενίας

Naxos Apothecary: Ρεβυθάδα με χόρτα εποχής και cocktails με ελληνικά αποστάγματα

Στο Naxos Apothecary (το φαρμακείο των αδελφών Κορρέ) μαγειρεύουν κατανοητά και νόστιμα και φτιάχνουν cocktails με ελληνικά αποστάγματα και βότανα.

Most Read