Blue Star Chios - Cpt Γιάννης Σιγάλας: "Το να φέρνεις στη ζωή ένα βρέφος είναι η απόλυτη χαρά"

Την είδηση την αναφέραμε το πρωί ... Ένα υγιέστατο κοριτσάκι γεννήθηκε σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου λίγο μετά τις 5.00 το πρωί εν πλω και δη στο Blue Star Chios . H έγκυος γυναίκα επιβιβάσθηκε από Κάλυμνο με προορισμό τον Πειραιά, η βιαστική μικρή, όμως, είχε άλλη άποψη, και έτσι κατέληξε στην Σύρο.

Το πλοίο είχε το δρομολόγιο Καστελόριο - Ρόδο - Σύμη - Τήλο - Νίσυρο - Κω - Κάλυμνο - Αστυπάλαια - Πειραιά (η ..άγονη των Δωδεκανήσων) αλλά μετά την Αστυπάλαια η μητέρα ένιωσε έντονους πόνους, η μικρή είδε το φως της ημέρας και χαμογέλασε στους γονείς... Αποτέλεσμα ο καπετάν Γιάννης Σιγάλας, όπως ήταν λογικό και για την ασφάλεια της μητέρας αλλά και του νεογέννητου,  να αλλάξει πορεία και να αποβιβάσει την μικρή και την μητέρα της στο λιμάνι της Σύρου... Και με την αρωγή του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο οικείο Νοσοκομείο και χαίρουν άκρας υγείας..

Αυτό που δεν ξέραμε εκείνη την ώρα ήταν ο ρόλος του cpt Γιάννη Σιγάλα, ο οποίος είχε το ρόλο του μαιευτήρα... Και μίλησε στην σελίδα protothema για την ξεχωριστή εμπειρία, που όπως αναφέρει δεν ήταν και η πρώτη φορά... 

Ο καπετάν Γιάννης Σιγάλας πλοίαρχος του Blue Star Chios, ξεγέννησε σήμερα τα ξημερώματα και ώρα 05.20 όπως καταγράφηκε στο ημερολόγιο του πλοίου ένα υγιέστατο κοριτσάκι ενώ το πλοία έπλεε νοτιοδυτικά της Δήλου, μισή ώρα απόσταση από τη Σύρο.

Η μητέρα είχε φύγει από την Κάλυμνο με προορισμό τον Πειραιά για να γεννήσει στην Αθήνα και μάλιστα με καισαρική σε προγραμματισμένο ραντεβού αφού είχε κάποια θέματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τελικά γέννησε με φυσιολογικό τοκετό με τη βοήθεια του καπετάν Γιάννη ο οποίος μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε: «Το να φέρνεις στη ζωή ένα βρέφος είναι η απόλυτη χαρά η απόλυτη ευτυχία. Δεν περιγράφεται συναίσθημα. Είναι η κορύφωση της ζωής. Όταν βγήκε το παιδί και το κράτησα στην αγκαλιά μου ήταν από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου».

gianis-sigalas

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ξεγέννησε εν πλώ. Το έχει ξανακάνει στο ίδιο πλοίο όταν λεγόταν “Nήσος Χίος” και ήταν κορίτσι.. Το βρέφος που ήρθε σήμερα στη ζωή είναι υγιέστατο. Η γέννα έγινε στη καμπίνα όπου βρισκόταν η έγκυος.

Όταν ρωτήσαμε τον καπετάν-Γιάννη αν είχε άγχος απάντησε: «Ήμουν πολύ ήρεμος και ευτυχώς το μετέδωσα και στην κοπέλα. Έχω ξεγεννήσει και σε άλλη περίπτωση στο παρελθόν επιβάτισσα, ενώ ήμουν μέσα και στη γέννα των δύο παιδιών μου».

Και κατέληξε λέγοντας: «Όλα πήγαν κατ' ευχήν και η μητέρα έφυγε από το πλοίο περπατώντας. Τόσο ο παιδίατρος όσο και ο μαιευτήρας που εξέτασαν το βρέφος το βρήκαν σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα μού ζήτησε να να γίνω νονός και να το βαπτίσω. Είναι το πρώτο της παιδί. Του εύχομαι κάθε καλό στη ζωή του».

Ποιος είναι ο cpt Γιάννης Σιγάλας

Όπως διαβάζουμε σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα arxipelagos.gr « Ο πατέρας του υπήρξε ναυτικός στο παλιό «Ναϊάς» της οικογένειας Κατσουλάκου, όπου και πολύ συχνά τον έπαιρνε ταξίδια μαζί του. Θυμάται τους παλιούς Πλοιάρχους που “δάμαζαν” τα δύσκολα αλλά “ναυτικά” πλοία με περίσσια καπατσοσύνη. Δέρμα, ξύλο, μπρούτζος τα υλικά στο παλιό «Ναϊάς», σύγχρονα, μοντέρνα άκαυστα υλικά στο υπερσύγχρονο «Νήσος Μύκονος», που σήμερα καπετανεύει.

Φοίτησε στην ΑΕΝ Ασπροπύργου και ξεκίνησε ως Δόκιμος στο «Λασίθι» της Poseidon Lines και για ένα μεγάλο διάστημα σε ένα αγαπημένο πλοίο – σχολείο, το «Μήλος Εξπρές» με τον πρώτο του Δάσκαλο, τον μεγάλο Στέλιο Βιτσαρά. Με την πώληση του πλοίου στην Hellas Ferries μεταπήδησε και αυτός στη νέα μεγάλη εταιρεία, που από το 2005 είναι η Hellenic Seaways και πλέον μέλος της Blue Star Ferries (Attica Group) . Έχει υπηρετήσει και στα συμβατικά αλλά και στα ταχύπλοα της Hellenic Seaways.

Πλοίαρχος πρωτόπιασε το 2012, σε ένα διάλειμμα από την HSW, στο «Caribbean Fantasy» σε γραμμές της Καραϊβικής. Σήμερα (το 2019)  πλοιαρχεί στο «Νήσος Μύκονος», που μαζί με το “αδελφό” «Νήσος Χίος» (αμφότερα πλέον έχουν βάλει το …αστέρι στο φουγάρο τους και τα χρώματα της Blue Star Ferries) είναι τα αγαπημένα του πλοία, για τις δυνατότητες που έχουν και για τον Πλοίαρχο και για τον επιβάτη που απολαμβάνει άνεση και πολυτέλεια μαζί”.

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...