Ελλάδα - Αλεξανδρούπολη: Ακινητοποιημένο το "Αδαμάντιος Κοραής"

Μηχανική βλάβη διαπιστώθηκε στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο "Αδαμάντιος Κοραής" της Zante Ferries πριν τον πρωινό του (στις 7 το πρωί) απόπλου από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Αποτέλεσμα; οι 597 επιβάτες, με προορισμό τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο να περιμένουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης...

Ωστόσο, μετά τη μηχανική βλάβη, το "Αδαμάντιος Κοραής" ακινητοποιήθηκε έως ότου επιλυθεί το πρόβλημα, ενώ οι επιβάτες θα παραμείνουν μέχρι την αποκατάστασή του στην Αλεξανδρούπολη, καθώς δεν υπάρχει άλλο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο.

Να σημειώσουμε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Σας ενημερώνουμε, ότι σήμερα Τετάρτη 12/08/2020 στο πλοίο της εταιρίας μας Ε/Γ – Ο/Γ “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” Ν.Π. 11800 παρατηρήθηκε βλάβη σε μια εκ των κυρίων μηχανών.

Ήδη η βλάβη επισκευάζεται με ιδία μέσα απο την ομάδα μηχανικών του πλοίου. Για την γρηγορότερη εκτέλεση της διαδικασίας, η εταιρία μας μίσθωσε αεροσκάφος στο οποίο επιβαίνει ο επιθεωρητής του νηογνώμονα που ανήκει το πλοίο & μεταβαίνει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Για νεότερη ενημέρωση θα επανέλθουμε με δελτίο τύπου. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση.

Zanteferries – Α.Ν.Μ.Ε.Ζ Α.Ε."

Ας δούμε και την ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ..Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' Ν.Π. 11800,  για μηχανική βλάβη της αριστερής κύριας μηχανής, πριν τον απόπλου του για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς τους  λιμένες  Σαμοθράκης και Λήμνου.  Στο πλοίο επρόκειτο να επιβιβαστούν πεντακόσιοι  ενενήντα επτά (597) επιβάτες, δώδεκα φορτηγά (12) οχήματα και δεκαοκτώ (18) δίκυκλα οχήματα Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικών αποκατάστασης και διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα ellinikiaktoploia.net

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News