Golden Star Ferries: Η "Βασίλισσα της Ανδρου" στα νερά των Κυκλάδων

Golden Star Ferries

Αυτή είναι η "Βασίλισσα της Ανδρου", η οποία θα μας ταξιδεύει με ασφάλεια, άνεση και πολυτέλεια στα νησιά μας. Είμαστε υπερήφανοι, διότι καταφέραμε να αγοράσουμε το πλοίο, το οποίο είχαμε στοχεύσει αρκετούς μήνες πριν. Ευχαριστούμε τους νησιώτες μας για την στήριξη για όλα τα προηγούμενα χρόνια γι αυτό και εμείς φροντίζουμε να τους ταξιδεύουμε όπως πραγματικά τους αξίζει" 

Η ανάρτηση του Δημήτρη Στεφάνου - ενός εκ των δύο ιδιοκτητών της Golden Star Ferries - που βάζει τέλος στην φημολογία για την αγορά επιβατικού πλοίου για την εταιρεία που δραστηριοποιείται στις Κυκλάδες... Και το Silver Queen έρχεται τις επόμενες εβδομάδες στην Ελλάδα με στόχο να μετατραπεί στην "Βασίλισσα της Ανδρου" και να ξεκινήσει δρομολόγια εάν όλα πάνε καλά το 2023...  Οπως διαβάζουμε στη σελίδα arxipelagos.gr "  Πρόκειται για μια σημαντική αγορά (περίπου στα 7,5 εκατ.), που αναμένεται να διαμορφώσει νέες ισορροπίες στο λιμάνι της Ραφήνας, καθώς το εν λόγω πλοίο είναι ιδιαίτερα αξιόλογο με σημαντική ταχύτητα και χωρητικότητα. Σημειώνεται, ότι ενδιαφέρον υπήρξε και για το αδελφό του VENILIA (7.005gt/1999), ωστόσο όμως δεν ευόδωσε αφού εξοπλιζόταν με προπέλες σταθερού βήματος και δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες της ακτοπλοΐας μας, όπως το παρών πλοίο. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το νέο απόκτημα της εταιρείας θα μετονομαστεί προσωρινά σε “Andros Queen” και αναμένεται να καταπλεύσει στην Ελλάδα πριν από το Πάσχα, με στόχο να πραγματοποιήσει εκτεταμένες μετασκευές σε ελληνικό ναυπηγείο που θα το προσαρμόσουν στα νέα του καθήκοντα. Στόχος να ταξιδέψει στις αρχές του 2023".

Το SILVER QUEEN εξυπηρετούσε μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2022 τη γραμμή Hachinohe-Muroran, μια γραμμή που τελικά έκλεισε και το πλοίο διατέθηκε προς πώληση. Σήμερα, το πλοίο βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι του Muroran και σύμφωνα με την εταιρεία του θα παραμείνει εκεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Golden Star Ferries πούλησε πέρυσι στην Seajets του Μάριου Ηλιόπουλου τέσσερα πλοία (τα ταχύπλοα "Superunner", "Superspeed" και "Supercat" και το επιβατηγό οχηματαγωγό "SuperFerry II") . Πηγές της εταιρείας διαβεβαίωναν τότε ότι η πώληση δε σήμαινε ότι τα αδέλφια Στεφάνου έχουν την πρόθεση να απεμπλακούν σταδιακά από τον ακτοπλοϊκό κλάδο. Πριν από λίγους μήνες, αρμόδιες πηγές είχαν προβλέψει ότι η εταιρεία θα κινηθεί για μία αγορά, προκειμένου να πλαισιώσει το συμβατικό πλοίο που ταξιδεύει προς Άνδρο, Τήνο και Μύκονο, λόγω των απαιτήσεων της γραμμής και του αυξημένου ανταγωνισμού. Στο στόλο της εταιρείας εντοπίζονται σήμερα ένα συμβατικό και ένα ταχύπλοο, τα οποία ταξιδεύουν από το λιμάνι της Ραφήνας για τις Κυκλάδες. 

 

Η ανακοίνωση της Golden Star Ferries 

"H Golden Star Ferries, σε ένα πλαίσιο αξιοπιστίας, υπευθυνότητας και εξέλιξης, βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την αγορά, με ίδια κεφάλαια, ενός ακόμη πλοίου που θα πλαισιώσει το στόλο της, συμπληρώνοντας τα δημοφιλή και υπερσύγχρονα F/B Superferry & HSC Superexpress.

Με την αγορά αυτού του πλοίου η εταιρεία εδραιώνει τη θέση της στην Ελληνική Ακτοπλοΐα και συνεχίζει να δημιουργεί προοπτικές και εχέγγυα για νέα δεδομένα στα ταξίδια σας, με γνώμονα και σύνθημα: Ασφάλεια – Άνεση – Συνέπεια.

Το νέο μας πλοίο, αφού προσαρμοσθεί με τις προδιαγραφές της εταιρείας μας και πληρεί όλους τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς της Eurosolas και τις συνθήκες της Στοκχόλμης, θα στολίζει τις Κυκλάδες και θα εξυπηρετεί τα νησιά μας, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη, καλύπτοντας τις εφοδιαστικές και συγκοινωνιακές τους ανάγκες.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου είναι: ολικό μήκος 134μ πλάτος 21μ. βύθισμα 5,70μ ολική χωρητικότητα 7.005 τόν δυνατότητα μεταφοράς 390 ΙΧ ή 90 Φ/Γ, 1.400 επιβάτες, ταχύτητα 22 κόμβοι, θα διαθέτει καμπίνες επιβατών, σαλόνια διακεκριμένης και οικονομικής θέσης, καθίσματα αεροπορικού τύπου, καταστήματα, άνετους κοινόχρηστους χώρους, stabilizers και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Με την ευκαιρία, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το επιβατηγό κοινό και όλους τους συνεργάτες μας για την αποδοχή και την αγάπη καθώς και την στήριξη προς την Golden Star Ferries όλα αυτά τα χρόνια και να διαβεβαιώσουμε για τις προσπάθειες βελτίωσης των υπηρεσιών που θα παρέχονται".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News