Κυκλάδες: Λύση μέσω "Σκοπελίτη" για τους νεφροπαθείς της Πάρου

Από χθες που έγινε γνωστό ότι υπάρχει θέμα με την αλλαγή των δρομολογίων της Blue Star Ferries και δη την κατάργηση για δέκα μέρες του πρωινού δρομολογίου του Blue Star Chios από τη Παροναξία σε καθημερινή βάση, δημιουργήθηκε το θέμα με τη μετακίνηση των νεφροπαθών ασθενών από την Πάρο στη Νάξο..

Εδώ και αρκετούς μήνες οι δέκα περίπου οικογένειες που ζουν στην Πάρο ταξιδεύουν στη Νάξο τρεις φορές την εβδομάδα για την απαραίτητη θεραπεία (αιμοκάθαρση) στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου… Ταξιδεύουν με το πρωινό πλοίο και επιστρέφουν το απόγευμα… Στη πρώτη καραντίνα, το πρόβλημα εν μέρη λύθηκε μετά από την κίνηση του Έπαρχου Νάξου κου Μαργαρίτη να τους φιλοξενήσει σε δικό του χώρο..

Τώρα; Από το πρωί έχουμε ανακοινώσεις… Υπήρξε και η παρέμβαση τόσο του ΚΚΕ Πάρου όσο και του Αντιπεριφεριφερειάρχη Υγείας, Επάρχου Πάρου Κωνσταντίνου Μπιζά που ανάμεσα στα άλλα είχε αναφέρει «Εκτιμούμε ότι θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει σοβαρά το σχετικό θέμα και να επιλύσει το πρόβλημα που δημιουργείται από την διακοπή του πρωινού δρομολογίου της παραπάνω εταιρείας. Θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα πλοία που εξυπηρετούν την ενδοκυκλαδική διασύνδεση ή τα πλωτά σκάφη που μεταφέρουν ασθενείς στα νοσοκομεία των Κυκλάδων».

Και η απάντηση έρχεται από το Express Skopelitis…Το «οξυγόνο» των Μικροκυκλαδιτών. Η εταιρεία της οικογένειας Σκοπελίτη άμεσα ανταποκρίθηκε (σ.σ. σύμφωνα με την ιστοσελίδα fileleutheros.net υπήρξε επικοινωνία του Δημάρχου Πάρου κου Κωβαίου με τους αρμόδιους της οικογένειας Σκοπελίτη) και αιτήθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο (Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) να εγκριθεί έκτακτη προσέγγιση δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη) και για το χρονικό διάστημα 7 – 19 Ιανουαρίου, στο Πίσω Λιβάδι Πάρου ώστε να παραλάβει τους ασθενείς για την μετακίνησή τους στη Νάξο..

Το πλοίο όπως είναι γνωστό ξεκινάει κάθε πρωί από τα Κατάπολα Αμοργού και αφού περάσει από Κουφονήσι – Σχοινούσα – Ηρακλειά, λίγο μετά τις 10.30 θα βρίσκεται στο Πίσω Λιβάδι και μετά στις 11 στη Νάξο….

Οπότε; Η λύση δόθηκε για μία ακόμη φορά από το αγαπημένο μας πλοίο…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News