Κυκλάδες - ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ: Η Μήλος θέλει το .. Portarathlon. Η Νάξος τι λέει;

Εφτασε το τέλος του Portarathlon;  Φέτος, το είδαμε στη Νάξο πριν από μερικές εβδομάδες και μάλιστα με ιδαίτερη μεγάλη αγωνιστική επιτυχία. θα το δούμε όμως τα επόμενα χρόνια;  Ο Δήμος Μήλου έρχεται δυναμικά στο χώρο του κλασικού αθλητισμού... Ολοκληρώνεται το στάδιο του και εκτός από τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες που θα διοργανώσει τον Οκτώβριο του 2023, είναι έτοιμος να "αρπάξει" και το Portarathlon. Που ποντάρει; Στη στάση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων... 

Η είδηση έρχεται μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, ο οποίος και δίνει το στίγμα για την ολοκλήρωση του σταδίου στη Μήλο..  Τι αναφέρει; 

Ο Δήμος Μήλου με επιστολή που απέστειλε στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων προ ημερών αναφέρει ότι τα έργα για το στάδιο της Μήλου προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και ότι η Μήλος θα είναι έτοιμη να αναλάβει την διοργάνωση των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων τον Οκτώβριο του 2023.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος Μήλου εκδηλώνει την επιθυμία ανάληψης και άλλων διοργανώσεων στίβου όπως meeting με διεθνείς συμμετοχές, μάλιστα αναφέρει ότι είναι έτοιμος να φιλοξενήσει το meeting των Συνθέτων , το Portarathlon το οποίο διεξάγεται στη Νάξο από το 2018, σε περίπτωση που ο δήμος Νάξου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα, ειδικά τώρα που έχει αναβαθμιστεί και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Σε αυτή την περίπτωση βέβαια το meeting θα πρέπει να αλλάξει ονομασία, καθώς το Portarathlon παραπέμπει στην Πορτάρα της Νάξου και θα πρέπει η αλλαγή του ονόματος να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News