Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΜύκονος - Μονογυιού: Οδική ασφάλεια και ενημέρωση σε οδηγούς

Μύκονος – Μονογυιού: Οδική ασφάλεια και ενημέρωση σε οδηγούς

|

Η Κατερίνα Μονογυιού με τους πιλότους της Formula 1 στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα για την οδική ασφάλεια

H βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε σε μία σειρά εκδηλώσεων στην Μύκονο, που διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία  του εκπροσώπου της Nationale Piloti στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνου Μαστοράκη, με επίκεντρο την οδική ασφάλεια.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν παγκοσμίου φήμης αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως ο Pierre Gasly που αγωνίζεται στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 με τη Scuderia AlphaTauri, ο Antonio Giovinazzi, δοκιμαστής της Ferrari και οδηγός της Dragon/Penske Autosport στη Formula, ο Giancarlo Fisichella των 231 συμμετοχών και 3 νικών στην F1, ο Tonio Liuzzi, πρώην οδηγός της F1 και νυν αγωνοδίκης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Max Biaggi με σπουδαία καριέρα στους 2 τροχούς και δύο παγκόσμιους τίτλους στα Superbikes, ο Luca Filippi, πρώην οδηγός Indycar, Formula E, GP2.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και η Αστυνομία Μυκόνου, η οποία πραγματοποιούσε ελέγχους για τυχόν παραβάσεις για κράνη. Η Κατερίνα Μονογυιού έδωσε το παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις, έτρεξε συμβολικά μαζί με τους αθλητές στον πρώτο γύρο στα καρτ και δώρισε στους επισκέπτες του νησιού υπογεγραμμένα κράνη από τους παγκοσμίου φήμης αθλητές.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης υπήρξαν οι Hellastron, Egnatia Pass, Betsson, Nice n Easy Group, Gendal ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, με δύο πλήρως εξοπλισμένους διασώστες που υποστήριξαν την εκδήλωση και η Διοίκηση του οποίου εκπροσωπήθηκε από τον κ. Παύλο Ευθυμίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:
 «Η ενημέρωση και οι δράσεις για την οδική ασφάλεια σώζουν ζωές. Η οδική ασφάλεια αποτελεί τόσο δική μου προτεραιότητα όσο και συνολικά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με σκοπό την επίτευξη της κουλτούρας οδικής ασφάλειας απαιτούνται στοχευμένες δράσεις και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο νησί μου στην Μύκονο από τον Κωνσταντίνο Μαστοράκη και την Nationale Piloti.

Τα νησιά των Κυκλάδων υποδέχονται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες τουρίστες και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το μήνυμα ευθύνης και υπευθυνότητας που στέλνουμε μαζί με τους αθλητές στους επισκέπτες μας, εδώ από την ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού.»

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η εκδήλωση αποτελεί το εφαλτήριο μίας σημαντικής προσπάθειας που ακούει στο όνομα safedrive.org και στοχεύει να σώσει ανθρώπινες ζωές. Από την αρχή αυτής της προσπάθειας, στις 06/08/2022 στην ημερίδα που έγινε για την οδική ασφάλεια, στηρίζεται από τους εκπροσώπους των πιλότων της Formula1, της Nationale Piloti, της All Star Team for the Children του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και της EAWC από τη Νέα Υόρκη.

Τον επόμενο μήνα στο site της οργάνωσης θα μπούνε στην διαβούλευση όλοι οι σκοποί του ιδρύματος και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπογραφεί η σύσταση της οργάνωσης και από τους τρεις φορείς που την στηρίζουν. Το mobile application της οργάνωσης για την οδική ασφάλεια, όπου ο καθένας που βρίσκεται σε ανάγκη θα μπορεί να δίνει την θέση ώστε να επιληφθούν μετά οι Αρχές, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών