Σέριφος - Sunset Race 2021: Μαγευτικό διήμερο με τρέξιμο και κολύμπι

Τέλη Σεπτεμβρίου και οι δρόμοι οδηγούν στις Δυτικές Κυκλάδες και ... Το Serifos Sunset Race επιστρέφει το 2021 και θα διεξαχθεί στο νησί της Σερίφου για 8η χρονιά, το Σαββατοκύριακο 25 - 26 Σεπτεμβρίου. Μια ξεχωριστή διοργάνωση, με αγώνες δρόμου 5, 10 και 20χλμ, κολυμβητικούς αγώνες 750, 1.500 και 3.000μ, παιδικές διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης για τους μικρούς μας φίλους και πολλές εκπλήξεις.

Οι δρομείς των 5 και 10 χλμ. με σημείο εκκίνησης τη Βαγιά, θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν παράλληλα με τη θάλασσα περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά, διασχίζοντας τις πανέμορφες παραλίες της Βαγιάς, του Γανέματος και του Κουταλά απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από την μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη.

Η απαιτητική διαδρομή των 20χλμ, που έχει χαρακτηριστεί από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει από την νέα προβλήτα του λιμανιού διασχίζοντας κατά σειρά το Λιβάδι, το Καλό Αμπέλι, τη Βαγιά, το Γάνεμα, τον Κουταλά και επιστρέφοντας για τον τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς.

Οι κολυμβητές των 750, 1.500 και 3.000 μέτρων θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε μία μοναδική διαδρομή την επόμενη ημέρα, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου. Οι αγώνες δρόμου και κολύμβησης διεξάγονται διαφορετική ημέρα και δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και στα δύο αθλήματα, λαμβάνοντας ξεχωριστή κατάταξη και σημαντικές εκπτώσεις.

Serifos Sunset Race goes plastic free!

Και φέτος το Serifos Sunset Race θα στηρίξει το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, μια νέα ολιστική παρέμβαση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στις Κυκλάδες.

Η ομάδα του προγράμματος SeaChange Greek Islands θα βρίσκεται στο νησί την περίοδο της διοργάνωσης, πραγματοποιώντας καθαρισμούς στις παραλίες του νησιού με τη βοήθεια και των συμμετεχόντων στους αγώνες, εκπαιδευτικές δράσεις και ενημερωτικά προγράμματα για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις.

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής η διοργάνωση μετατρέπεται σε «plastic free», αντικαθιστώντας   το πλαστικό μιας χρήσης με οικολογικά ανακυκλώσιμα προϊόντα και συμμετέχοντας σε όλες τις δράσεις του προγράμματος SeaChange Greek Islands που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο της διοργάνωσης.

Εθελοντές 

Παράλληλα, οι διοργανωτές, με ανακοίνωσή τους, καλούν τον κόσμο που επιθυμεί να βοηθήσει στην εκδήλωση να το δηλώσει, για να στεφθεί με επιτυχία. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει εθελοντής και να απασχοληθεί στην προετοιμασία και την υλοποίηση της διοργάνωσης στη Σέριφο.

Η ανακοίνωση - κάλεσμα για τους εθελοντές του αγώνα 

"Δήλωσε εθελοντής στην πιο συναρπαστική διοργάνωση! Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει εθελοντής και να απασχοληθεί στην προετοιμασία και την υλοποίηση της διοργάνωσης στη Σέριφο.

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να στείλετε ένα σύντομο βιογραφικό με στοιχεία επικοινωνίας στο mail info@serifosrace.com(link sends e-mail) , αναφέροντας το επιθυμητό πόστο στο οποίο θέλετε να απασχοληθείτε και πολύ σύντομα θα έχετε ενημέρωση για συναντήσεις και για τις ανάγκες που θα προκύψουν. Προτεραιότητα θα δοθεί στους κατοίκους Σερίφου.

Πόστα εθελοντών:
γραμματεία – εγγραφές - παράδοση εξοπλισμού συμμετεχόντων (4 άτομα)
φύλαξη πραγμάτων συμμετεχόντων(3 άτομα)
ασφάλεια και έλεγχος διαδρομής - καθοδήγηση δρομέων(10 άτομα)
τήρηση κανονισμού αγώνα
τήρηση υγειονομικού πρωτοκόλλου
εκκίνηση – τερματισμός (3 άτομα)
διανομή νερού στους δρομείς (4 σημεία)
παράδοση μεταλλίων στους δρομείς που τερματίζουν(2 άτομα)
στήσιμο αγώνα (3 άτομα)

Όλοι οι εθελοντές της διοργάνωσης θα λάβουν το T-shirt του εθελοντή και άλλες εκπλήξεις!

Ημερομηνία διοργάνωσης: 24 - 26 Σεπτεμβρίου 2021

Γραμματεία αγώνων Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 24-26 Σεπτεμβρίου 2021 στο Λιβάδι Σερίφου

Παράλληλα mail μπορούν να μας στείλουν και όσοι θέλουν να εκπαιδευτούν, να εργαστούν και να μάθουν περισσότερα για τη διοργάνωση του Serifos Sunset Race σε όλα τα τμήματα. Στην επικοινωνία, το μάρκετινγκ, την παραγωγή του αγώνα, τα social media και την προβολή.

Το Serifos Sunset Race 2021 θα διεξαχθεί σε Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την Αιγίδα του Δήμου Σερίφου και με την πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής Τουρισμού Σερίφου και των τοπικών συλλόγων (Α.Ο. Σερίφου, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων, Σύνδεσμος Σεριφίων, Σύλλογος Γυναικών «η Ανδρομέδα»)".

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.serifosrace.com, μάθετε για τους αγώνες και για το υπέροχο νησί της Σερίφου και κλείστε θέση για μια μοναδική εμπειρία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News