Νάξος - ΕΑΣ Νάξου (Ιακ. Βαλέρης): "Θέλουμε ένα 20% της παραγωγής μας να πηγαίνει στο εξωτερικό" (video)

Βαλέρης - Νάξος

Με 1.200 Έλληνες και ξένους εκθέτες, 1.500 χιλιάδες διεθνείς αγοραστές και 650 στοχευμένους hosted buyers, η FOOD EXPO 2022 ήρθε μετά από δύο χρόνια απουσίας να επιβεβαιώσει την ηγετική της θέση στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και να αποτελέσει ένα κομβικό κέντρο εμπορικών συναντήσεων και συμφωνιών για τα Τρόφιμα και Ποτά στην Ελλάδα

Η FOOD EXPO 2022, δίνει την ευκαιρία στις μεγαλύτερες παραγωγικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών που συμμετέχουν ως εκθέτες (σ.σ. ολοκληρώνεται σήμερα), να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε 50.000 Έλληνες και ξένους αγοραστές που την επισκέφθηκαν και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων διευρύνοντας το πελατολόγιό τους με νέους δυναμικούς πελάτες!

Κι ανάμεσα στους εκθέτες είναι η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου...   

Η παρουσία της, δε, στην μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην νοτιοανατολική Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, υλοποιείται στο πλαίσιο του, συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συμμετέχει στο εν λόγω πρόγραμμα με το κορυφαίο της προϊόν, την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., είναι και η… πρωταγωνίστρια του περιπτέρου της στην έκθεση Food Expo!

Σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η οποία επένδυε και συνεχίζει να επενδύει με όραμα στην εξωστρέφεια, ανέδειξε με δυναμισμό τα ποιοτικά, πιστοποιημένα και πλούσια σε γεύση προϊόντα της, την ποιότητα των οποίων το καταναλωτικό κοινό έχει άλλωστε εκτιμήσει και επιβραβεύσει.

"Στόχος της Διοίκησης, δεν θα σταματήσω να το λέω, είναι, φεύγοντας από την Ε.Α.Σ., να αφήσουμε ένα 15-20% της παραγωγής να πηγαίνει στο εξωτερικό για να πάρουμε την υπεραξία του προϊόντος. Από εκεί και πέρα, έως τώρα πάρα πολύς κόσμος σταματά στο περίπτερό μας, οι περισσότεροι για να ευχαριστηθούν την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. γιατί ήδη την γνωρίζουν, αλλά και αρκετοί καινούργιοι που δεν την ξέρουν να την δοκιμάσουν και να τους κάνουμε και πελάτες μας!».

Ποιος το λέει; Μα ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου, Ιάκωβος Βαλέρης, από το περίπτερο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην Food Expo 2022 και μιλώντας στην Ελένη Λαζάρου όπου εκφράζει την ικανοποίησή του για την δουλειά που έχει γίνει στο κομμάτι των επαφών με υποψήφιους πελάτες από το εξωτερικό στο πλαίσιο της έκθεσης, ενώ θέτει και τον μεγάλο στόχο όσον αφορά στις εξαγωγές.

Αναλυτικά η δήλωση του Ι. Βαλέρη: «Η Food Expo είναι μία έκθεση τροφίμων περισσότερο. Μας έλειψε δύο χρόνια που είχε κλείσει λόγω του κορονοϊού! Είμαστε εδώ, κατά πρώτο και κύριο λόγο, για να συναντήσουμε τους ήδη υπάρχοντες πελάτες μας, να ακούσουμε τις ανησυχίες, τα προβλήματα, πολλές φορές ακόμη και τις προτάσεις τους. Επιπλέον, στόχος μας είναι να βρούμε νέους αγοραστές και μάλιστα από το εξωτερικό και έχουμε κάνει μία πάρα πολύ καλή δουλειά. Ειδικά οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Ένωσης έχουν δουλέψει αρκετά και έχουν κλείσει αρκετά ραντεβού για συναντήσεις με νέους αγοραστές από το εξωτερικό.

Γιατί, στόχος της Διοίκησης, δεν θα σταματήσω να το λέω, είναι, φεύγοντας από την Ε.Α.Σ., να αφήσουμε ένα 15-20% της παραγωγής να πηγαίνει στο εξωτερικό για να πάρουμε την υπεραξία του προϊόντος. Από εκεί και πέρα, έως τώρα πάρα πολύς κόσμος σταματά στο περίπτερό μας, οι περισσότεροι για να ευχαριστηθούν την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. γιατί ήδη την γνωρίζουν, αλλά και αρκετοί καινούργιοι που δεν την ξέρουν να την δοκιμάσουν και να τους κάνουμε και πελάτες μας!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News