Κυκλάδες - Νάξος: Η ώρα της ενθρόνισης του νέου Καθολικού Αρχιεπισκόπου

Χειροτονία

"Στις 23 Μαΐου του Σωτηρίου έτους 2021, στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Τήνο, έλαβε χώρα η επισκοπική χειροτονία του Σεβασμιοτάτου π. Ιωσήφ Πρίντεζη. Ο Σεβασμιότατος Ιωσήφ έφτασε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στο χωριό της Ξινάρας, όπου τον υποδέχθηκε ο Ιερός Κλήρος της Αρχιεπισκοπής Νάξου, Τήνου, και της Επισκοπής Χίου, και πιστοί που εκπροσωπούσαν τις ενορίες Νάξου και Τήνου".

Η πρώτη πράξη είναι πλέον γεγονός. Ο Π.Ιωσήφ Πρίντεζης είναι ο νέος Σεβασμιότητας της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου, Τήνου και Επισκοπής Χίου... Μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια, ο π. Νικόλαος, παρέδωσε τη "σκυτάλη" στο Σεβασμιότατο π. Ιωσήφ, στο πρόσωπο του οποίου ο Χριστιανικός λαός βλέπει την χαρά, την ελπίδα και τη γλυκύτητα που απορρέουν από το χαμόγελό του και ταυτόχρονα τη σιγουριά και βεβαιότητα που αποπνέει η ηρεμία του. Μαζί με την πίστη, την προσευχή και τη δική μας συνεργασία είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει με μεγάλη επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος. 

Κι όπως ανέφερε ο π. Νικόλαος όταν έδινε τη σκυτάλη" στο διάδοχό του " Αγαπητέ εκλεγμένε και ευλογημένε Αδελφέ μου π. Ιωσήφ, μη ξεχνάς ότι εκλέχτηκες μεταξύ των ανθρώπων και για τους ανθρώπους. Όμως δεν εκλέχτηκες για τον εαυτό σου, αλλά για το ποίμνιό σου. Η εις Επίσκοπο χειροτονία, δεν είναι ένας τιμητικός τίτλος, δεν δίνεται τιμής ένεκεν, αλλά διακονίας ένεκεν. Δεν χειροτονείσαι Δεσπότης της Εκκλησίας, αλλά Επίσκοπος της. Καλείσαι να επισκοπείς με αγάπη, σύνεση και σοφία το ποίμνιό σου, ως καλός ποιμένας, μιμούμενος τον Αρχιποιμένα Χριστό". 

Μία εβδομάδσ αργότερα, έρχεται η ώρα της ενθρόνισης.  Την Κυριακή 30 Μαΐου 2021 στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή της ενθρονίσεως του Αρχιεπισκόπου π. Ιωσήφ Πρίντεζη στον Ιερό Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Νάξου. Και μάλιστα θα υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη (SyrosTV1)  

Και είναι δεδομένο ότι το σύνολο της τοπικής κοινότητας θα δώσει το παρών - με σεβασμό στο υγειονομικό πρωτόκολλο - όπως βέβαια και η τοπική πολιτική και πνευματική ηγεσία του νησιού, όπως άλλωστε έγινε και στη διάρκεια της χειροτονίας του νέου Αρχιεπισκόπου την περασμένη Κυριακή στην Τήνο... 

Α και παραθέτουμε την ευλογία που είδαμε στη σελίδα kantam.gr που καλό θα ήταν να λειτουργεί ως οδηγός για όλους τους λειτουργούς... " Σεβασμιότατε Αδελφέ Ιωσήφ, μη ξεχνάς πως η χαρά του Ευαγγελίου κηρύττεται καθημερινά με χαρά και το χαρακτηριστικό της χαράς είναι το χαμόγελο. Κι εσύ, αγαπητέ μου Αδελφέ Ιωσήφ, έχεις ένα έμφυτο και συνεχές χαμόγελο, που είναι ένα ιδιαίτερο δώρο του Θεού. Διαφύλαξέ το και καθημερινά χάριζέ το στο λαό του Θεού.

Με αυτό το χαμόγελο να συναντάς όλο το ποίμνιό σου και ιδιαίτερα τους πιο φτωχούς, τους ανήμπορους και ανυπεράσπιστους, τους πρόσφυγες και μετανάστες, όταν με την ψαρόβαρκα της τοπικής σου Εκκλησίας θα επισκέπτεσαι τα πνευματικά γριγρί, με τα οποία οι πολύτιμοι και άμεσοι συνεργάτες σου Ιερείς, με τη δική σου προτροπή θα ρίχνουν τα δίκτυα στα βαθιά νερά του Αιγαίου, για να σώζουν όσο το δυνατό περισσότερους αδελφούς, διότι σήμερα ο Κύριος δε σε καθιστά μόνο ποιμένα αλλά και ψαρά ανθρώπων. Αμήν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News