Ο Χιμένεθ δίνει το μετάλλιο του πρωταθλητή στον μικρό Ανδρέα

Ο αθλητισμός έχει έναν μοναδικό τρόπο να ενώνει τους ανθρώπους... Οπως στην περίπτωση της ΑΕΚ, ο οποία φέτος έχει δημιουργήσει μία μοναδική σχέση με τον μικρό Ανδρέα, ο οποίος δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο Παίδων... Και μάλιστα τρεις φορές φέτοςέχει υπάρξει σχέση της ΑΕΚ με τον Ανδρέα. Αποκορύφωμα; η κίνηση του Μανόλο Χιμένεθ να τον επισκεφθεί στο Νοσοκομείο και να του αφιερώσει την κατάκτηση του τροπαίου...   Ο προπονητής της Ένωσης τήρησε την υπόσχεσή του και πήγε στο νοσοκομείο Παίδων, μετά τον εντός έδρας αγώνα με τον Λεβαδιακό (22/04) με τον μικρό να πετάει από την χαρά του. Οι στιγμές στον θάλαμο στο νοσοκομείο ήταν συγκινητικές. Ο μικρός Ανδρέας μόλις είδε απέναντι τον Μανόλο Χιμένεθ «έλαμψε» από την χαρά του.

Μάλιστα, μαζί με την οικογένεια του συμμετείχε και αυτός από την τηλεόραση στο πάρτι τίτλου που είχε στηθεί στο ΟΑΚΑ. «Όλη η ομάδα, όλη η ΑΕΚ είναι μαζί σου, γιατί είσαι πρότυπο για όλους μας», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Χιμένεθ στον μικρό Ανδρέα, με τον πατέρα του να ευχαριστεί τόσο τον προπονητή όσο και ολόκληρη την ΑΕΚ για την τεράστια χαρά.  Αυτό είχε συμβεί άλλες δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν... Στις 8 Φεβρουαρίου με την ΑΕΚ να κερδίζει τον Ολυμπιακό (2-1) και να προκρίνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Εκεί σε ερώτηση δημοσιογράφου για το που αφιερώνει τη νίκη είχε πει " Σε όλον τον κόσμο που νιώθει υπερήφανος γι' αυτή. Η οικογένειά μου, οι οπαδοί αισθάνονται υπερήφανοι. Ειδικά, σε ένα παιδί που γνωρίζω και το οποίο τελειώνει τις θεραπείες του και ξεπερνά την ασθένειά του. Ένας πρωταθλητής της ζωής, που λέγεται Ανδρέας. Του μένουν ακόμη δύο θεραπείες και του αφιερώνω αυτή τη νίκη".  Και η δεύτερη, έγινε στις αρχές Μαρτίου με τη νίκη της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου (1-0) όπου  όχι μόνο του αφιέρωσε τη νίκη αλλά άνοιξε και τα αποδυτήρια. Ο μικρός Ανδρέας βρέθηκε στο ΟΑΚΑ (βλεπε Φωτό) και όπως διαβάζουμε " Τον αγκάλιασε και είπε στους παίκτες της ΑΕΚ: "O μαχητής ο μεγάλος είναι αυτός". Ενώ οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ φώναζαν "Ανδρέα γερά, πρωτάθλημα ξανά".

Και τώρα; Οπως αποκάλυψε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος, ο Χιμένεθ θα δώσει το μετάλλιο του πρωταθλήματος στον μικρό του φίλο. Και στην ανάρτηση που έκανε στην προσωπική το ιστοσελίδα αναφέρει : «Αυτό είναι το μετάλλιο που ο Μανόλο Χιμένεθ θα ήθελε να απονεμηθεί στον τελικό στον μικρό Ανδρέα! Ζήτησε και το πήρε μετά τον τελικό στη συνέντευξη Τύπου, το έσφιξε στο χέρι του σαν το πιο πολύτιμο κειμήλιο για να του το παραδώσει ο ίδιος.  Όχι για να του το κάνει δώρο, αλλά γιατί, όπως ο ίδιος ο προπονητής της πρωταθλήτριας 2018 είπε, αισθάνεται ότι πρέπει να του ανταποδώσει τη δύναμη που του έδωσε σε ολόκληρο το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ο μικρός Ανδρέας με τη δική του στάση ζωής! Αισθάνεται ότι του οφείλει πολλά και αυτό είναι το σημαντικότερο!  Η ωραιότερη ανάμνηση από μια υπέροχη ημέρα»... .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News