Ελλάδα - Αθήνα: Τιμή από το Δήμο στον αδικοχαμένο Νεκτάριο Σάββα

Ηταν ξημερώματα της 17ης Ιουνίου του 2009... Και με 24 σφαίρες (!!!) έπεφτε νεκρός ο υπαρχιφύλακας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Αντώνιος - Νεκτάριος Σάββας... Δράστες; Τρία μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης "Σέχτα Επαναστατών"... Το... έγκλημα του Ναξιώτη Αστυνομικού; Λίγο πριν τις 6.30 το πρωί στην οδό Πορφύρα (σ.σ. υπάρχει μαρμάρινη πλάκα που θυμίζει αυτή την εγκληματική πράξη) και Δημητρακοπούλου, στα Άνω Πατήσια, βρισκόταν σε συμβατικό υπηρεσιακό αυτοκίνητο και εκτελούσε υπηρεσία, φρουρώντας γυναίκα - μάρτυρα (σ.σ. Σοφία Κυριακίδου) στη δίκη για τον  ΕΛΑ.

Η δολοφονική επίθεση είχε γίνει κάτω από το σπίτι της πρώην συζύγου του Αγγελέτου Κανά, Σοφίας Κυριακίδου. Εκείνη φυλασσόταν από ομάδα αστυνομικών λόγω του ότι είχε καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση του ΕΛΑ με κατηγορούμενο τον πρώην σύζυγο της, ο οποίος πάντως απηλλάγη από το Εφετείο.

Και τη μνήμη του δολοφονημένου αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα, τιμά μία ντουζίνα χρόνια μετά, ο Δήμος Αθηναίων, στέλνοντας «ένα πολύ ισχυρό μήνυμα κατά της τυφλής βίας και του μίσους», όπως τόνισε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Κώστας Μπακογιάννης. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες να δοθεί το όνομα του αστυνομικού σε τμήμα της οδού Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια, όπου εκτελέστηκε από τους τρομοκράτες και εν ώρα καθήκοντος... .

showthumb.aspx.jpg

Η απόφαση ελήφθη χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρη Γερακαράκου και άλλων συναδέλφων του αδικοχαμένου αστυνομικού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην παρέμβαση του στην διάρκεια της συνεδρίασης, τόνισε -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Η σημερινή απόφαση δεν είναι απλώς μια οφειλόμενη τιμή σε ένα αδικοχαμένο θύμα της τρομοκρατίας, σε έναν άνθρωπο ο οποίος έπεσε στο καθήκον. Είναι και ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα το οποίο στέλνει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας κατά της τυφλής βίας και του μίσους απ΄όπου κι αν προέρχεται. Ένα μήνυμα το οποίο έχει πολύ μεγάλη ανάγκη αυτή η πόλη από τους εκπροσώπους της στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέρα από κόμματα και κάθε λογής διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Ο δρόμος που παίρνει το όνομα του Νεκτάριου Σάββα θα είναι ένας δρόμος μνήμης, τιμής αλλά και μια διαρκής υπόμνηση για το «ποτέ ξανά».

Ο Αρχιφύλακας Αντώνιος – Νεκτάριος Σάββας γεννήθηκε το 1968 στην Νάξο και το 2009 υπηρετούσε ως Υπαρχιφύλακας στην Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το συμβάν χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική πράξη. Στον Υπαρχιφύλακα Αντώνιο-Νεκτάριο Σάββα απονεμήθηκε επ’ ανδραγαθία ο βαθμός του Αρχιφύλακα.

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr