Φολέγανδρος: Επέζησε η γάτα, το πρόστιμο παραμένει και έρχονται οι καταθέσεις

Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα απ’ όλα ένα γεγονός. Οι μαθητές που βρέθηκαν στο προσκήνιο ως κατηγορούμενοι για την κακοποίηση γάτας στη Φολέγανδρο πριν από τρεις ημέρες δεν είναι μαθητές Δημοτικού, αλλά Γυμνασίου. Δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο στην απόφαση του δικαστηρίου, όμως έχει σημασία για την μικρή κοινωνία του νησιού στις Δυτικές Κυκλάδες που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας από ένα ατυχές γεγονός…

Από εκεί και πέρα, η γάτα δικαιολόγησε την φήμη και τους χαρακτηρισμούς που έχει ως … εφτάψυχη. Και σε κτηνιατρείο στη Σαντορίνη (και όχι της Νάξου όπως αρχικά είχε κυκλοφορήσει) αναμένεται να μεταφερθεί για περίθαλψη. Αναφερόμαστε στην γάτα που κακοποιήθηκε άγρια από δύο ανήλικα αγόρια στη Χώρα της Φολεγάνδρου στις 15 Οκτωβρίου καθώς μετά την καταγγελία - που έκανε το www.zoosos.gr στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου - το ζώο εντοπίστηκε και αν και ήταν για ώρες ακίνητο, τελικά συνήλθε, παρά τις πολλές κλωτσιές που δέχτηκε από τα παιδιά μέσα στην άδεια πισίνα του ξενοδοχείου «Aria Boutique Hotel».

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου, Πόπης Παπανδρέου, το τυφλό ζώο που βλέπετε στη φωτογραφία πιάστηκε και βρίσκεται τώρα σε κλουβάκι και αναμένεται να σταλεί με πλοίο στη Σαντορίνη καθώς το νησί της Φολεγάνδρου δεν διαθέτει κτηνίατρο. Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου που η κάμερα του κατέγραψε το έγκλημα έδωσαν χθες κατάθεση στην Αστυνομία και έχει δοθεί προθεσμία 48 ωρών στους γονείς για να καταθέσουν.

Το ζώο, που γλύτωσε τον θάνατο επέζησε τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα, εντούτοις είναι τυφλό και η επιβίωση του στον δρόμο μόνο κινδύνους επιφυλάσσει και μια ζωή σκέτο μαρτύριο. Οι κατηγορίες σε βάρος γονιών και ανήλικων δραστών δεν αλλάζουν καθώς η κακοποίηση και η θανάτωση ζώου επιφέρουν τις ίδιες ποινές και το ίδιο διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.