Φολέγανδρος (Νάξος) - Γ. Βλάχος: "Ο εντολέας μου είναι ασθενής" (video) .

Νάξος

Ακόμη 24 ώρες....  Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε χθες Τρίτη για αύριο Πέμπτη 22 Ιουλίου ο καθομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς και με την έλευση του δικηγόρου του...  Ο 30χρονος που αποδοκιμάστηκε από πολίτες - για μία ακόμη φορά τόσο και την είσοδό του όσο και κατά την έξοδό του - στην Εισαγγελία της Ναξού, τη στιγμή που όπως ακούστηκε εξέφρασε «συλλυπητήρια» στην οικογένεια της Γαρυφαλλιάς.

Και όπως διαβάζουμε στην σελίδα του megatv.gr και σε ανταπόκριση από τη Νάξο...  Ο 30χρονος καθομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς βγαίνοντας από την Εισαγγελέα της Ναξού προκαλεί για μια ακόμη φορά. Ψελλίζει συλλυπητήρια, ενώ ο συγκεντρωμένος κόσμος τον αποδοκιμάζει έντονα.

-Νιώθεις άντρας;
-Είστε μετανιωμένος;
-Έχετε μετανιώσει;
-Συλλυπητήρια και καλή δύναμη στην οικογένεια της Γαρυφαλλιάς.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετέφεραν τον 30χρονο στις δικαστικές αρχές εκεί όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την προσεχή Πέμπτη.

Οταν βγήκε από την Εισαγγελέα, ο δικηγόρος του κος Βλάχος δήλωσε on camera ....  H  κατηγορία είναι ξεκάθαρη κι αυτή που γνωρίζουμε όλοι από τη Κυριακή και ο στόχος και η εντολή της οικογένειάς είναι να υπάρχει πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και θα συναινέσει σε ότι χρειάζεται από τον Εισαγγελέα ώστε να μην υπάρξει ούτε ένα τυφλό σημείο στο "τραγικό περιστατικό", όπως το χαρακτήρισε. 

Σημείωσε ότι "είναι δύσκολη η επικοινωνία με τον πελάτη του γιατί δεν έχει κατανοήσει πλήρως τι έχει συμβεί' τόνισε όμως ότι για την ώρα δεν τίθεται θέμα "ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης" ή συνδρομής από ψυχίατρο...  Και στην ερώτηση για το εάν έχει "μετανοήσει" ανέφερε ότι "για να υπάρξει μετάνοια, πρέπει να υπάρχει πλήρη συνείδηση του τι έχει συμβεί". 

Αυτό που τόνισε ο κος Βλάχος είναι ότι η οικογένεια έχει ζητήσει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα και στο σύνολό του. Δηλαδή να υπάρξει αντιμετώπιση για το φαινόμενο της "γυναικοκτονίας" που παρατηρείται τόσο έντονα τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα και ουσιαστικά κατέθεσε έκκληση στις Αρχές (Πολιτεία - Αστυνομία - Φορείς) ώστε να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα αυτό που καθημερινά γιγαντώνεται με νέες αποκαλύψεις. 

Και βέβαια ανέφερε ότι τα μέλη της οικογένειας του 30χρονου είναι στη Νάξο, είναι συντετριμμένοι, αντιμετωπίζουν το ακατανόητο και είναι μία κατάσταση που λειτούργησε ως "κεραυνός εν αιθρία" καθότι δεν υπήρξε κάποιο υπόβαθρο ώστε να γνωρίζουν τι γίνεται...  Και ουσιαστικά επιβεβαιώσε πληροφορία από ιστοσελίδα ότι το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε συνάντηση μελών της οικογένειας με τον προφυλακισμένο 30χρονο όπου και του παρέδωσαν προσωπικά αντικείμενα... 

Αντίδραση Κούγια 

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, υποστηρίζοντας πως ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα.

«Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση.»

Ο δικηγόρος του 30χρονος κ. Γιάννης Βλάχος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Έχει αντιληφθεί το αποτέλεσμα, έχει ζητήσει συγγνώμη από την πρώτη κατάθεσή του. Η έκφραση συμπάθειας/ συμπόνοιας θεωρώ ότι είναι ειλικρινέστατα», ανέφερε αρχικά ο συνηγόρος του δράστη.

«Όλοι θύματα με μια έννοια είναι, η οικογένεια συμπάσχει. Έχουμε πλήρη συνείδηση του εγκλήματος. Θέλουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση, να σταματήσει η παθογένεια των φόνων της βίας κατά γυναικών, αυτή είναι η θέληση της οικογένειας και η εντολή που έχω πάρει.», υπογράμμισε και τόνισε ότι «είναι άλλο θέμα η παθογένεια που γεννά η πατριαρχεία κι άλλο η ατομική ασθένεια. Ο εντολέας μου είναι ασθενής. Είναι διαγνωσμένη εδώ και χρόνια σοβαρή ψυχική ασθένεια, έπαιρνε αγωγή την οποία διέκοψε, χωρίς να έχει συμβουλευτεί τον θεράποντα γιατρό του γιατί τον εμπόδιζε στο επάγγελμά του.», σημείωσε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ζητηθεί σχετική γνωμάτευση αλλά «ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».

«Υπάρχει ένα δεδομένο που ανήκει στην αλήθεια κι είναι κομμάτι της τραγικής υπόθεσης, το κομμάτι του ψυχισμού του δράστη. Δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε επειδή δεν είναι αρεστό, είναι υποχρέωση της υπεράσπισης να το αναδείξει, το αν και σε ποιον βαθμό έπαιξε ρόλο στην εγκληματική πράξη θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Έχουμε δεδομένη ψυχική πάθηση», σημείωσε.

«Δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση αν δεν υπήρχε θέμα ψυχικής υγείας και μάλιστα σοβαρό», υπογράμμισε.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News