Φολέγανδρος (Νάξος) - Κούγιας: "Κανένας σεβασμός στο πόνο της οικογένειας από τη πλευρά της υπεράσπισης"

Νάξος, Λιμενικό

Είναι ψυχικά άρρωστος ή όχι ο 30χρονος καθομολογία δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλιάς, που έχασε τη ζωή της τόσο άδικα και με βάναυσο τρόπο στην Φολέγανδρο; Μπορεί σε λιγότερο από 20 ώρες να ετοιμάζεται για 3η φορά να περάσει την πόρτα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου, ο κατηγορούμενος, αλλά έχουμε μάχη σε επίπεδο εντυπώσεων και βέβαια ανάμεσα στους δικηγόρους που εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση….

Και να σταματήσει η «παράνομη και αντιδεοντολογική προσπάθεια μετατροπής ενός επικίνδυνου ανθρώπου σε δήθεν θύμα μη ορθής αντιμετωπίσεως μιας δήθεν ψυχικής παθήσεώς του», ζητεί το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, αναφερόμενο στον 30χρονο (σ.σ. φωτογραφία από τον Γιώργο Δεουδέ) καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 26χρονης στη Φολέγανδρο. Οι συνήγοροι της οικογένειας της 26χρονης κάνουν λόγο για προσπάθεια της υπεράσπισης να αποφύγει με κάθε τρόπο ο 30χρονος τις ποινικές συνέπειες της αποτρόπαιας πράξης του. Μάλιστα, η ανακοίνωσε έρχεται μετά την κίνηση της υπεράσπισης για σχετικά με το αίτημα που αναμένεται να υποβληθεί στον ανακριτή Νάξου για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον εντολέα του.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια, που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας της 26χρονης:

«Παρακολουθούμε τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας όσο και εμείς οι συνεργάτες του την προκλητική – ρεαλιστική προσπάθεια, χωρίς καμία συναισθηματική υποδομή, του συνηγόρου της υπερασπίσεως του 30χρονου κατηγορουμένου, που, αφού ξυλοκόπησε άγρια, εκτόξευσε στη θάλασσα την αείμνηστη Γαρυφαλλιά Ψαρράκου, την οικογένεια της οποίας εκπροσωπούμε στο ευαίσθητο βήμα υποστηρίξεως της κατηγορίας και εκείνο, το οποίο απαιτούμε, είναι τουλάχιστον από σήμερα να σταματήσει αυτή η χωρίς καμία αίσθηση ντροπής και με στοιχεία απόλυτης αδιαφορίας για την ψυχική οδύνη του πατέρα, της μητέρας και των τριών αδελφών της αειμνήστου Γαρυφαλλιάς, για την αδιανόητη και με αυτόν τον τρόπο απώλεια της ζωής της, παράνομη και αντιδεοντολογική προσπάθεια μετατροπής ενός επικίνδυνου ανθρώπου σε δήθεν θύμα μη ορθής αντιμετωπίσεως μιας δήθεν ψυχικής παθήσεώς του, η οποία πριν από το έγκλημα δεν τον απέτρεψε να σπουδάσει, δεν τον απέτρεψε να έχει μια συγκεκριμένη κοινωνιολογική προσέγγιση και το κυριότερο, αμέσως μετά το έγκλημά του, αντί να παραδοθεί και να ζητήσει αμέσως συγγνώμη από τους συγγενείς του θύματος για την καταστροφή της ζωής τους, που προκάλεσε, το μόνο που τον ενδιέφερε αυτόν και τους συγγενείς του και την υπεράσπισή του ήταν και είναι να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες της αποτρόπαιας πράξης του. Το γραφείο μας θα τοποθετηθεί υπεύθυνα με δελτίο τύπου, μόλις έχουμε στα χέρια μας τη δικογραφία, τις επιστημονικές προσεγγίσεις και την απολογία του κατηγορουμένου».

Κατηγορίες

Εριστική από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του δράστη ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είπε ότι ο 30χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο δεν ταλαιπωρείται από καμία ψυχική νόσο και προχώρησε στο έγκλημα όντας απόλυτα συνειδητοποιημένος. «Ο κατηγορούμενος λειτούργησε με απόλυτα συνειδητοποιημένο τρόπο», τόνισε μιλώντας στο Open TV ο εκπρόσωπος της οικογένειας της 26χρονης που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της με τον οποίο είχε πάει διακοπές στη Φολέγανδρο.

«Εχουμε έναν συνειδητοποιημένο δράστη, δεν μιλάμε για ακαταλόγιστο», σημείωσε ακόμα ο κ. Κούγιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο συνήγορος του 30χρονου πατά πάνω σε ένα συγκεκριμένο άρθρο για να μην εκτίσει την ποινή του στην φυλακή, αλλά σε ψυχιατρείο». Παράλληλα, έκανε λόγο για «ακραία εριστική συμπεριφορά του δράστη από την πρώτη στιγμή», ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να μάθουμε «με ποιους επικοινώνησε στο διάστημα που ήταν εξαφανισμένος». Εξάλλου, ανέφερε πως «δεν μπορείς να λες ότι ο δράστης έχει το ακαταλόγιστο και να προκαλείς με αυτό τον τρόπο την οικογένεια της κοπέλας». Σημαντικό, επίσης, χαρακτήρισε ο κ. Κούγιας και τα ευρήματα που ιατροδικαστή, σύμφωνα με τα οποία όπως είπε «υπάρχουν μώλωπες που σημαίνει ότι έφαγε ξύλο το κορίτσι».

Επίσης, κατηγόρησε την υπεράσπιση του κατηγορουμένου την Τρίτη, λέγοντας ότι τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση, μη σεβόμενος τον πόνο και την αγανάκτηση της οικογένειας για την αδιανόητη απώλεια. Και πρόσθεσε ότι ο 30χρονος εξαφανίστηκε μετά το έγκλημα για 28 ώρες, διάστημα κατά το οποίο ο κ. Κούγιας εκτίμησε ότι ο φερόμενος ως δράστης επικοινώνησε με δικηγόρο. Αποκάλυψε δε ότι λίγο μετά τον φόνο ο 30χρονος απενεργοποίησε, όπως υποστήριξε ο κ. Κούγιας, όλους τους λογαριασμούς που διατηρούσε στα κοινωνικά δίκτυα.

Βλάχος: Ο 30χρονος έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα

Το πρωί της Τετάρτης, ο συνήγορος του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος, ανέφερε ότι ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της 26χρονης «έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα για το οποίο είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως από τον 30χρονο». Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, τόνισε επίσης ότι ο 30χρονος «δεν έχει συνείδηση της πράξης του.

Την πρώτη φορά που τον είδα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, την δεύτερη φορά ήταν πιο εύκολη η επικοινωνία.  «Όταν τον ρώτησα τι έκανε 24 ώρες που κρυβόταν μετά το τραγικό συμβάν μου απάντησε: "Προσπαθούσα να πιάσω το νήμα των γεγονότων και πώς έφτασα σε αυτό το τραγικό πράγμα". Δεν μπορούσε ο ίδιος να δώσει εξήγηση», είπε ο δικηγόρος.

Πρόσθεσε δε «Είναι δεδομένο και μέρος της αλήθειας και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε την αλήθεια. Αμέριστη η συμπόνοια της οικογένειας του δράστη και του ίδιου προς την οικογένεια της 26χρονης»..

Με πληροφορίες από τη σελίδα ethnos.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News