Κυκλάδες - Μύκονος: Χωρίς μουσική (!!!) και απαγόρευση κυκλοφορίας τα ξημερώματα

Μύκονος - Naxospress

Το αναφέραμε και χθες... Η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου, είναι σε μία κατάσταση χωρίς προηγούμενο. Πριν από δύο ημέρες είχε 86 κρούσματα και χθες έπεσε στα 40  Εφτασε στα 435 (!!!) και έχει περισσότερα κρούσματα από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο οπου μέτρησε 369.  Παράλληλα, και μετράει εικοσιμία ημέρες έστω με ένα κρούσμα (ποτέ άλλοτε οι Κυκλάδες δεν είχαν μία ενότητα με τόσες ημέρες) ενώ έχει και οκτώ διαδοχικές ημέρες με +30 . Η τελευταία εβδομάδα; 292 ήτοι από Κυριακή έως Παρασκευή.. 

Αποτέλεσμα; Εδώ και εβδομάδες είναι στο πορτοκαλί... Ο Νίκος Χαρδαλιάς την περασμένη Πέμπτη μίλησε για ανάγκη επιπλέον ελέγχων (σήμερα και αύριο έχει εξετάσεις στο Δημαρχείο και την Ανω Μερά)  και σήμερα έριξε τη νέα βόμβα.. Ποια; Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και μούγγα στη Μύκονο...

 

Μετά το καθισιό στα μπαρ, τώρα δεν έχει και μουσική; Τι θα γίνει; Περιμένουμε αντιδράσεις... Ας δούμε την σχετική αναφορά.. 

Ειδικότερα, τίθενται σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα: 

  1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  1. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 06:00 το πρωί, με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες  και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News