Κυκλάδες: Νέος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων ο Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Ρουσσάκης

Αμφιλόχιος

Και έχουμε νέο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων... Πριν από μία ώρα περίπου πληρώθηκε η θέση της Ιεράς Μητροπόλεως μέσα από την διαδικασία της (μυστικής) ψηφοφορίας όπου κλήθηκε να αποφασίσει το Σώμα της της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Και το όνομα αυτού; Ε λίγο πολύ το γνωρίζαμε όλοι: Ο λόγος για τον Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Ρουσάκη, που έλαβε 61 ψήφους (μαζί του στο Τριπρόσωπο των υποψηφίων και οι  Επίσκοπος Τεγέας Θεόκλητος, Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Καραμολέγκος  

Ο νέος Μητροπολίτης καταλαβαίνει τον επισκοπικό θρόνο του παραιτηθέντος κκ. Επιφανίου και αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να βρίσκεται στην Σαντορίνη για την ανάληψη των καθηκόντων του και βέβαια πρώτη κίνηση θα είναι η χειροτονία του σε Επίσκοπο..  Ο κκ Επιφάνιος είχε παραιτηθεί - για δεύτερη φορά - στις 28 Αυγούστου και είναι αναλάβει τοποτηρητής ο Μητροπολίτης Σύρου και Νήσων Δωρόθεος ο Β.... 

 

Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης 

Ο Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος (κατά κόσμον Παναγιώτης) Ρουσάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1970.

Απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής εφοίτησε και έλαβε το πτυχίο του από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκάρη μοναχός την 1.11.1993 στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη υπό του τότε καθηγουμένου Αρχιμ. Χριστοφόρου Παπαδοπούλου.

Σεπτή εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ χειροτονήθηκε διάκονος την 2.11.1993 υπό του Μητροπολίτου Γρεβενών κυρού Σεργίου και πρεσβύτερος την 17.6.1995 υπό του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Κερνίτσης κυρού Λεοντίου και αυθημερόν έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Ως διάκονος υπηρέτησε στους Ιερούς Ναούς Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και Προφήτου Ηλιού Παγκρατίου, ενώ ως πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους, αναπτύσσοντας πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό και κατηχητικό έργο.

Ως πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ως είρηται Ιερού Ναού εργάστηκε για την αποπεράτωση και αγιογράφησή του, καθώς και για την εκ βάθρων ανοικοδόμηση Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.

Το έτος 1994 άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως μετακλητός υπάλληλος στην τότε οικονομική υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος και από το 1999 μετετέθη στις Κεντρικές υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου όπου μέχρι της εκλογής του υπηρέτησε ως Γραμματεύς παρά τω Αρχιγαμματεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News