Νάξος: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην ορεινό οδικό δίκτυο

Νάξος

Ηταν λίγο πολύ αναμενόμενο... Με τη θερμοκρασία στους - 2 βαθμούς σχεδόν σε όλη την ορεινή Νάξο και με το οδικό δίκτυο να δέχεται αρκετά μεγάλη ποσότητα χιονιού, η Δημοτική Αρχή, δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και να προχωρήσει σε ενημέρωση για απαγόρευση μετακίνησης στο ορεινό δίκτυο. Είναι χαρακτηριστικό οτι από τις πρώτες απογευματινές ώρες χιονίζει από το Φιλώτι και πάνω, ενώ και τα μηχανήματα του Δήμου και του Επαρχείου όπως μας ενημέρωσαν δεν έχουν προχωρήσει... 

Κρατούν το δρόμο όσο χρειάζεται ανοιχτό και απαγορεύεται η άνοδος από το Φιλώτι προς την Ορεινή Νάξο εάν δεν υπάρχουν αλυσίδες στα αυτοκίνητο. Ανάλογη εντολή είχε δοθεί νωρίς το πρωί και από τις Μέλανες μέσω Κυνιδάρου προς τον Σταυρό της Κεραμωτής όπου το ύψος του χιονιού είναι αρκετό ώστε να σε κρατήσει σε εγρήγορση..  

Να σημειώσουμε εδώ ότι νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι εκτός από τις σχολικές μονάδες στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με απόφαση της Κοινοφελούς Επιχείρησης " αναστέλλεται η λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022"

Και η ενημέρωση από το Δήμο; Απλά απαγορεύεται έως και το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου η μετακίνηση των οχημάτων προς την Ορεινή Νάξο. Αναλυτικά η απόφαση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

"Με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Αιγαίου, από την Κυριακή στις 20:00 το βράδυ έως τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το ορεινό Επαρχιακό και Δημοτικό Οδικό Δίκτυο, από το Σαγκρί και την Ποταμιά με κατεύθυνση προς το Χαλκί, καθώς και από τον Άγιο Θαλλέλλαιο προς τον Κυνίδαρο, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, του παγετού και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.Εφόσον υπάρχει σοβαρή ανάγκη μετακίνησης, απαιτείται επικοινωνία με τις Αστυνομικές Αρχές ή την Πολιτική Προστασία.

Παρακαλούνται οι οδηγοί που κινούνται στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα επιδεινωθούν.

Τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης είναι στη διάθεση των δημοτών όλο το 24ωρο.

  • Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: 6930075879
  • Πυροσβεστική: 22850 32899
  • Αστυνομία: 22850 22100
  • Νοσοκομείο: 22853 60502
  • Λιμεναρχείο: 22850 22300 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News