Νάξος: Αποκτήσαμε (έως τέλος περιόδου) ελικόπτερο πυρόσβεσης

Το περιμέναμε από την περασμένη Άνοιξη όταν και έγινε ο αρχικός σχεδιασμός για τη νέα αντιπυρική περίοδος… Και σήμερα, Τετάρτη 5 Αυγούστου, το μεσημέρι έφτασε στο αεροδρόμιο της Νάξου, για μόνιμη εγκατάσταση το ΜΙ 8, ελικόπτερο δασοπυρόσβεσης, ρωσικής κατασκευής που θα καλύψει τις ανάγκες του πυροσβεστικού κλιμακίου της Νάξου..

Στο αεροδρόμιο βρέθηκε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπως βέβαια και ο επικεφαλής του Κλιμακίου, Επιπυραγός Χρήστος Μπόπης, υπό την εποπτεία του οποίου και θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο ελικόπτερο.

Όπως μας ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία «είναι ιδιαίτερο σημαντικό για το νησί μας, από τη στιγμή που θα έχει έδρα εδώ στη Νάξο και θα είναι μόνιμα σταθμευμένο για το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου. Έχει τη δυνατότητα κάλυψης αναγκών όπου ζητηθεί στις Κυκλάδες και έχει την ικανότητα μεταφοράς τεσσάρων τόνων νερού ανά ρίψη με το καλάθι που έχει … Το πλήρωμά του αποτελείται από πέντε άτομα. Οι τέσσερις είναι ρώσοι και ο επικεφαλής είναι ενδεχομένως και ο πλέον έμπειρος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και στο χώρο της αεροπορίας….»

Η αίσθηση ασφάλειας λοιπόν από τις πυρκαγιές είναι ιδιαίτερα σημαντική, το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Νάξου είναι σε ετοιμότητα σε καθημερινή βάση, έχει μάλιστα στελεχώσει και το σταθμό στην Κωμιακή, ώστε να καλύπτει άμεσα και την ορεινή Νάξο…

Και όπως όλοι ευχόμαστε «όλα αυτά να είναι αχρείαστα»

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News