Νάξος: Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ο 20χρονος Ιρλανδός (video)

Νάξος

Ελεύθερος (προσωρινά και εώς την εκδίκαση της δίκης) αφέθηκε σήμερα το μεσημέρι, από τον ανακριτή του Πρωτοδικείου Νάξου, ο 20χρονος Ιρλανδός που είχε κατηγορηθεί για πρόκληση θανατηφόρων σωματικών βλαβών, τα ξημερώματα της 30ης Αυγούστου, σε 22χρονο συμπατριώτη του κι ενώ βρίσκονταν σε κέντρο διασκέδασης στην Ιο... . 

Ποια η απόφαση; Του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 8.000 ευρώ που καλείται να καταβάλλει μέχρι 15 Σεπτεμβρίου και ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης του κάθε μήνα - στην κοντινότερη πρεσβεία ή προξενείο της Ελλάδας στο χώρο κατοικίας του- ήτοι στην Ελληνική Πρεσβεία του Δουβλίνου (Ιρλανδία).

Ο συνήγορός του Αλέξης Αναγνωστάκης, μαζί του συμπαραστάθηκε και ο δικηγόρος της Νάξου, Βασίλης Βρούτσης, εξήγησαν την Ελένη Λαζάρου (βλ video) τι έδειξε τόσο η Ιατροδικαστική Έκθεση Πειραιά όσο και τι ισχυρίστηκε ο 20χρονος στην απολογία του... 

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι ο 22χρονος Ιρλανδός , φέρει τραύμα στον δεξιό κρόταφο. Μεταξύ της κόγχης του δεξιού ματιού και του δεξιού αυτιού. Αυτό το τραύμα, προκλήθηκε από πέσιμο του παθόντα στο έδαφος, με την δεξιά πλευρά της κεφαλής.  Επίσης, φέρει μια μελανιά, στην αριστερή πλευρά του προσώπου. Το τραύμα στον κρόταφο από το πέσιμο, προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία. Και στην συνέχεια τον θάνατο. Σε κανένα άλλο σημείο του σώματος ο παθών, δεν έφερε καμία κάκωση. (Π.χ. εκχύμωση, εκδορά κλπ). 

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, «αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, πως ο παθών πέφτοντας δεν προσπάθησε “να βάλει” ούτε το δεξιό χέρι του στο έδαφος, για να προστατεύσει το κεφάλι του, που έπεφτε αβοήθητο κάτω. Τέτοια κίνηση είναι ενστικτώδης, από οποιονδήποτε πέφτει. Η έλλειψη της ενστικτώδους αυτής κίνησης, μπορεί να συμβεί μόνο, σε άνθρωπο με εξαντλημένο νευρικό σύστημα με παντελή έλλειψη ισορροπίας. Αυτά συμβαίνουν επί μέθης. Και μάλιστα με πειραγμένα αλκοολούχα ποτά.

Η θέση του κατηγορουμένου και των μαρτύρων, είναι πως απλώς ο κατηγορούμενος απώθησε τον παθόντα, για ν’ αποφύγει χτυπήματα». και δεν είχε καμία πρόθεση να τον χτυπήσει. Και βέβαια μετέφεραν τα συλληπητήρια της οικογένειας του 20χρονου στην οικογένειά του συμπατριώτη τους... 

Να σημειώσουμε τέλος ότι ο 20 χρόνος είναι φοιτητής Νομικής στο δεύτερο έτος. Οι καθηγητές του τον εμφανίζουν με έγγραφα, ως ευχάριστο και ικανό φοιτητή, με πολύ μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές. Ο πατέρας του είναι κοινωνικός λειτουργός, η μητέρα του δικηγόρος. Ο ίδιος, εργάζεται σε εστιατόρια για τα προσωπικά και τα έξοδα των σπουδών του.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα καθημερινή - βίντεο από την Ελένη Λαζάρου 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News